nabore.bg

Свят широк

В България е раят за италианските дядовци

Евтинията привличава беловласите от Ботуша да се преселват у нас

 

Италианските пенсионери се изнасят масово да карат старините си в чужбина и предпочитаната от тях дестинация е България. Ако се вярва на някои от най-гледаните на Апенините тв канали, причините за това истинско преселение били преди всичко икономически. Италия направо побърквала възрастните хора от всевъзможни такси и данъци, надувала им сметките за ток и парно, карала ги да чакат по опашки в обществените здравни заведения

 

и въобще не им помагала.

 

Всичко това бе казано в популярното следобедно шоу „Животът в пряко предаване” по първи канал на италианската RAI. Излъчен бе и нарочен репортаж от нашата страна, чиято цел бе да се докаже колко животът в България е по-евтин от този в Италия. Така например според авторите месечният наем на един нормален двустаен апартамент в София и други големи градове бил между 150 и 350 евро, но в периферните части цените били направо смешни.

Освен това обяд за двама с първо, второ, трето и чаша вино струвал в прилична кръчма 12 евро, а килограм хубави ябълки в плод-зеленчук - 1 евро. Въобще, в сравнение с Апенините, всичко струвало по-малко. „А какво да кажем за далеч по-ниските данъци от тези в нашата страна и за доста по-ефикасните услуги?”,

 

попита риторично водещата Кристина Пароди.

 

Наскоро темата „България - рай за италианските пенсионери” бе разнищена и по друг тв канал. Направиха го зевзеците от сатиричното шоу „Хиените”, но за тяхна чест те не казаха лоша дума за нашата страна както правят често колегите им от други медии.

Но типично в техния предизвикателно-непукистки стил водещите на предаването поразпитаха няколко живеещи от бая време у нас италиански пенсионери. Които безпроблемно им се похвалиха, че се чувствали прекрасно в нашата страна, тъй като хубавите българки поддържали винаги мерака им.