nabore.bg

Интервю

Д-р Тотко Найденов: Хитлер и Рузвелт са били наркомани

* Тежка хипертония е мъчила Сталин и Чърчил, но не са ги лекували специалисти

 * В днешия парламент има депутати с “обратна резба”


Д-р Тотко Найденов е специалист по социална медицина. Инициатор на Деня на българския лекар и Деня на Спасението. Автор на 40 документално-публицистични книги, сред които и добилата известност "Болестите и сексът на държавниците". Баща е на 4 деца.

 - Докторе, по кои външни признаци може да се съди за здравословното състояние на един политик, който говори в парламента?

- Един опитен лекар лесно би могъл да се ориентира, за здравословното състояние на хората дори и само по външния им вид. Депутатите не са нищо друго, освен представителна извадка на своя народ. Над 30% от българите имат метаболитен синдром - затлъстяване, високи кръвно, холестерол и кръвна захар, увеличена коремна обиколка - защото се хранят нерационално, с много хляб, мазно и пържено, обездвижени са, не спортуват, пушат. Депутатите повече от всички други не живеят здравословно. 3-6% от мъжете в света, особено в Англия и скандинавските страни, са хомосексуалисти. Странно ли е тогава, че понякога се прокрадват открития за "обратна резба" у някои наши депутати? Когато говорят от парламентарната трибуна, някои не владеят нервите си, други стигат до ругатни, обиди, присмехулства, но това е въпрос на домашно възпитание и политическа култура.    

- До каква степен решения, важни за съдбините на нациите, биват повлияни от болестите на политиците?

- Здравословното състояние на държавните лидери е от изключително значение при вземане на полезни или вредни за страната им политически решения. Хитлер в най-критичните моменти от нахлуването в Съветския съюз развива паркинсон, а той уврежда интелекта и влошава чувството за реалност. Гудериан е пред Москва, а фюрерът изведнъж му заповядва да завие надолу към Сталинград, без да се вслушва в доводите му да се откаже от това пагубно решение. Забранява на Паулус да се изтегли навреме и да избегне чувала на Червената армия, който коства на Германия 300 000 избити и пленени войници. Още по-глупаво е решението на Хитлер да обяви война на САЩ само защото те пък са обявили война на Япония, сякаш е забравил за разгрома на Германия през Първата световна война именно заради воюването на два фронта. В разгара на войната в Русия форсира унищожението на евреите, като за целта отделя хиляди вагони и близо 1 млн. гестаповци за депортирането им в концлагерите. Втората световна война се води от тежко болни лидери. И Хитлер, и Сталин, и Чърчил, и особено Рузвелт са тежки хипертоници. А повишеното кръвно налягане предизвиква множество микроинсулти, които влияят на интелекта. Странно е също, че Сталин е лекуван от... секретаря си Поскрьобишев, който е бил фелдшер, Хитлер - от дерматовенеролога д-р Теодор Морел, Рузвелт - от един оториноларинголог (защото е имал хроничен синузит). Нито един кардиолог! Нещо повече - на Рузвелт и Хитлер редовно са давали кокаин; значи двама от основните лидери във войната са наркомани! Гьоринг е получавал редовно морфин, към който е привикнал след нараняването си при Първата световна война. Чърчил е бил и алкохолик. Този спиртосан мозък прегръща, заедно със злокачествения хипертоник Рузвелт, идеята за "тоталната война": бомбардират се поголовно и войски, и мирни градове, в резултат на което загиват 600 000 невинни граждани, предимно немци. За параноята на Сталин знаем всички. Диагнозата му поставя проф. Бехтерев, който само след два дни почива от... "стомашно-чревно разстройство". С какво друго, освен с параноя, може да се обясни унищожаването на 40 000 офицери от Червената армия, на стотици хиляди редови болшевики в ГУЛАГ, на милиони "кулаци" и "врагове на народа"?

- Известно е, че хомосексуализмът, алкохолизмът, женкарството, психическите разстройства като параноята, шизофренията на политиците са били пагубни за народите. Бихте ли дали примери от нашата съвременност?

- Хомосексуализмът не може да бъде пагубен за държавата, но нека бъде обявен, ако се практикува. Така държавникът става неуязвим откъм компромати и не може да бъде зависим, притискан и изнудван чрез заплахи, че те ще бъдат осветени. Кметовете на Париж, Берлин, Ню Йорк си казаха, че са хомосексуалисти и въпреки това бяха избрани. Виж, слабостта към нежния пол може да изиграе лоши шеги. Класически е случаят Клинтън - Люински, той дори срина долара за известно време, но това са изключения. Алкохолът не прощава никому. Знаете как алкохоликът Елцин остави алчните олигарси да разграбят Русия под носа му, води и две глупави войни в Чечня. 

  - Какво мислите за здравето на новите български политици? Доколко е здравословен начинът им на живот?

- Не съм осведомен относно здравното състояние на нашите политици, а и да го знам, няма да го обява - те трябва да го сторят, ако искат докрай да са честни със своя народ, към който така са се отчуждили. Какви съвети да им дам - ще ме чуят ли? Те трябва да спазват 10-те Божи заповеди, да не правят 7-те смъртни гряха, да следват завета на Исус: да се обичаме! Преобладаващата част от тях ги води алчността - за власт, пари и удоволствия. А пък народът, който ги е избрал, сиреч - назначил на тези длъжности, кучета го яли.

- Необходимо ли е да се въведе със закон здравен тест за кандидатите за депутати, министри и съдии? Къде по света се прави нещо подобно?

- Какъв закон - нали тези хора сами си приемат законите? Да не са луди да направят нещо против себе си? Повтарям: ако искат да са честни към своите избиратели, нека да си кажат и "майчиното мляко". Днес се оформи една политическа класа, самоназоваваща се "елит", която вече 25 години разграбва и унищожава България. Поредният смешен човек бе избран за президент. Няколко пъти му писах, че основният национален проблем е демографският, а той не обелва и дума по него. Питах го публично и каква е "националната кауза, без която не можем", за която тръбеше от връх Шипка - да я назове конкретно, за да я знаем. Пълно мълчание! Нали беше казал, че "вратите на президентството са широко отворени за всеки българин"? Щом не го интересува мнението на един многодетен българин, какво да очакваме от него, освен празнодумството и неадекватните му нападки срещу Русия.

 

Интервю на Христо КУФОВ

Вестник „Златна възраст”  

 


Д-р Тотко Найденов, главен редактор на вестник

Д-р Тотко Найденов, главен редактор на вестник "Български лекар"