nabore.bg

България

Заповядайте: Кметството на с. Ъглен кани на възпоменателно тържество за писателя Илия Волен

Кметството на ловешкото село Ъглен и Народното читалище „Отец Паисий 1926“ канят на възпоменателно тържество по случай 110-годишнината от рождението на българския писател, вълшебникa на изящното слово, изключителния стилист и наш съселянин Илия Волен.  Тържеството ще се състои на 21 ноември 2015 г. в с. Ъглен от 13 ч.

Ще бъдат поднесени венци пред мемориалната плоча на писателя. Изложба, свързана с живота и творчеството му ще бъде разположена във фоайето на читалище „Отец Паисий 1926 г.“. Тържественият концерт ще започне в 13.30 ч. в читалището със специалното участие на солисти от Националния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев".

Заповядайте! Илия Волен възпя не просто своето родно село Ъглен – той стана певец на българското село, и неговото преклонение към земните корени на народа ни се изля в редица произведения, всяко от които с великолепния си жив и чист език влива бистра струя в живителния извор на българската култура, сподели един от организаторите на тържеството и ъгленчанин – писателят Йото Пацов.

 

Наборе.бг