nabore.bg

България

Танцьори от манастира Шаолин на сцената на НДК

Грандиозни китайски танци и движения, свързани с традиционните бойните изкуства ще можем да видим в спектакъла "Небесна хармония" на 3 февруари от 19.00 часа в зала 1 на НДК, съобщиха от китайското посолство в София. Поводът е Китайската нова година (Чун Дзие), която през 2014 е под знака на коня. Спектакълът е организиран от Министерството на културата на Китай и е под надслов "Весела Китайска нова година".

Танцовата трупа „Джънг-джоу" и кунг фу школата „Шаолин Тагоу" ще ни запознаят отблизо с красотата, енергията и мистиката на източната култура.

„Джънг-джоу" е създадена през 2004 г. и нарича себе си "най-жизнената и вдъхновяваща трупа". Изпълнителийте й са носители на редица награди от конкурси в Китай. Смятат, че са най-добри в „умението си да „рисуват" красиво, пресъздаващо най-точно характеристиките на съвремието платно и носеното в кръвта на изкуството непресъхващо наследство на китайските малцинства".

Школата „Шаолин Тагоу" е участвала над седемстотин пъти в различни знaчими у-шу (кунг фу) състезания вътре и извън страната. Общо е била наградена с над девет хиляди медала, сред които над четири хиляди златни. Нейните състезатели са печелили над триста пъти медали от олимпийски, световни и национални състезания.

 

Наборе.бг