nabore.bg

Не може да бъде

Чудо: Таксиметров шофьор се храни със слънчева светлина

62-годишният Иван Стойчев отказал яденето през 2009 г.

 

Иван Стойчев се зарежда със слънчева енергия и казва, че не е хапвал нищо от 6 години. Той е слаб, суховат, с побеляла коса. По нищо не личи, че не се е хранил толкова време. 62-годишният таксиметров шофьор, отказал яденето на 15 юли 2009 г. Излъчва едновременно жизненост и непоклатимо спокойствие. Отговорите му са точни и ясни. Единствено в погледа му има някаква вглъбеност и извисеност над нещата.

Така наречените соларни хора, твърдят, че си набавят необходимата енергия единствено от слънчевата светлина. Двама от тях посетиха България – индиецът Хира Манек, който не яде вече 14 лета и австралийската писателка Джасмухин - на слънчево хранене от 1993 г.

Точна статистика за броя на соларните хора по света няма, говори се, че са около 15-20 хиляди, но повечето от тях не признават, за да не ги обявят за луди. Някои смятат, че практикуването на този метод ще ни превърне в раса, която е по-съвършена духовно и физически. Според слънцеядите

 

човек може да живее над 350 години

 

Но има случаи, в които техни последователи са починали от глад и изтощение.

„Древните хора са знаели, че могат да се хранят със слънчева светлина, но тези знания са забравени или потулени и сега отново се разкриват пред хората“, каза пред „Златна възраст“ таксиметровият шофьор. Иван Стойчев пита всеки, който се качи в таксито му „защо ядете?“ „Повечето казват, че не знаят. След това започват да разсъждават, че яденето ни зарежда с енергия. Има обаче други енергии, далеч по-качествени. Примерно слънчевата. А ние търсим някаква вторична от растенията от замърсени почви и от незнайно как отгледани животни. Ние сме единствените, създадени от Господ със здрав разум. Много от нас, обаче са се превърнали в маймуни“, шегува се соларният човек.

Решението му да се храни само от слънчевата светлина не идва изведнъж. Още през 1970 г., когато започва да работи, разбира, че храната го кара да мързелува, и започнал да пропуска обеда. Казва: „Правил съм го, без да знам, че е полезно“. Същевременно се интересува от парапсихология и езотерика. Учи се да медитира, обяснява, че  винаги се е стремял към нещо по-различно, което умеят малко хора. „Не съм свикнал да бъда в стадото.“ През 2003 г. отказва цигарите, въпреки че бил зависим към тях 36 години. „Как можеш да бъдеш здрав, когато си зависим от цигари, алкохол, наркотици, кафе, дори и от храна. Тогава бях 120 кг – костната ми система не можеш да ги издържа. През 2008 г. от март до септември ядох предимно домати. Правех си салата с див чесън - естественият антибиотик в природата, овкусявах със зехтин и малко сол.

 

Никакъв хляб, никакво месо

 

Ефектът бе доста добър. Свалих килограмите и се чувствах перфектно. Имах достатъчно сили, мускулатурата ми се запази, просто тлъстините изчезнаха. Така че вече се бях подготвил за голямата промяна.“ През юли 2009 г. научава за соларната практика и решава, че точно сега е моментът да започне. Продължава на домати още 15-20 дни и спира окончателно яденето, без да се колебае. Нарушава препоръкита на Хира Манек и с риск да си увреди очите гледа дълго слънцето. „Не го препоръчвам на никого. Доста бързо спрях да ям. Това също не го препоръчвам. Слънцето не е вредно, когато го гледаме до час след изгрев и час преди залез. Тогава преобладават инфрачервените лъчи, които са по-щадящи за очите  и от които се черпи слънчева енергия.“ (Хира Манек препоръчва слънцето да се гледа сутрин до 45 минути след изгрев и вечер 45 минути преди залез. Започва се от 10 секунди, като всеки следващ ден времето се увеличава с 10 секунди. Той твърди, че за да се превърнем в слънчеви чипове, е достатъчно да се зареждаме 270 дни – 9 месеца максимум, като се допускат кратки прекъсвания между дните).

Лекарите, с които споделя са категорични, че на 50-я ден от началото на отказа му от ядене ще получи срив на имунната система и ще умре. „Аз им отговарях, че няма, защото интуицията ми е силна и тя ми казваше, че ще живея. А и

 

колегите ми мислеха, че ще умра

 

тъй като започнах да свалям рязко килограми. Вкъщи го приеха нормално, знаят, че обичам да експериментирам и че кажа ли нещо, то става, че за мен няма препятствия.“

Таксиджията е убеден, че хората ядат заради първобитния си панически страх да не умрат от глад и че този панически глад се е превърнал в зависимост. „Изчислих, че до 55 години, съм изял 100 тона ядене за над 3 млн. долара. Амортизирал съм организма си с продукти, в които има минимална доза енергия и провокират болести. Няма логика да продължавам да го правя. Минал съм на по-високо енергийно ниво и в никакъв случай няма да се върна обратно.  Аз съм един от най-здравите хора на планетата“, завършва слънцеядът.

 

Драгомира ИВАНОВА

Вестник „Златна възраст”


Още през 1970 г., когато започва да работи, бай Иван разбира, че яденето го кара да мързелува.

Още през 1970 г., когато започва да работи, бай Иван разбира, че яденето го кара да мързелува.

Индиецът Хира Манек, който не яде вече 14 години

Индиецът Хира Манек, който не яде вече 14 години