nabore.bg

Тежката дума

Светът на Горбачов се срина. Русия и Китай минават в настъпление

Столтенберг не разбира и не чува, вероятно защото учи история от учебник за незрящи на Сорос

 

Руската мечка ще сръфа НАТО    Карикатура Сергей Елкин

 

Мисля, че доживяхме политическата екзекуция на Горбачов – гробокопачът на СССР и световната социалистическа система. Мекият спусък преди изстрела, който да върне Украйна към руската сфера на влияние /Киевската Рус/ и Тайван към Поднебесната империя /китайския остров, където разгроменият от Мао Дзедун контрареволюционер Чан Кайши се приютява/- това представлява втората среща на върха за 6 месеца между Путин и Си Дзинпин на 15 декември. Те не го артикулираха, но удариха на масата историческата логика.

Което означава ревизия на предателството на Горбачов. За недосетливите зам. – министърът на външните работи на Русия, Александър Грушко, поясни: „Русия ще премине към режим на контразаплахи, ако НАТО не приеме предложенията ни за гарантиране на сигурността.“ А предложенията са руско вето за разширяването на НАТО. Изтеглянето на НАТО от Източна Европа. С една дума възстановяване на постсъветското пространство.

По отношение на Китай след властовото усвояване на Хонг Конг следва същото и за изконната китайска територия Тайван. О, да шефът на НАТО е против. О, да, САЩ са против…

Искат си Горбачов. Политиката на свалените гащи и тържеството на западняшки расизъм – ние сме висши и командваме, вие сте нисши и изпълнявате.

Това обаче вече не работи. Защото, ако работеше, нямаше ген. Тед Уолтърс, главнокомандуващ войските на НАТО в Европа, да иска неформалното анексиране на България и Румъния чрез постоянно увеличаващо се военно присъствие на НАТО. Панически се опитват да съхранят част от плячката, заграбена с помощта на Горбачов. Същевременно САЩ, Канада, Австралия, Великобритания правят фронт срещу Китай в Тихоокеанската зона заради Тайван. Не че Тайван е толкова важен. Но налагането на власт е жизненоважно за западняшки расизъм. Ако не можеш да командваш и да се налагаш, няма как да си по-висш.

Светът на Горбачов се срина. Експанзията на Запада на Изток приключи. Последната надежда е военният ботуш. Явно санкциите, износът на цветни революции, хибридните войни не са ефективни. Щом се налага използването на по-скъпия и по-рисков метод - военният.

Мекият спусък обира луфта преди ударникът да бъде освободен за изстрел. Това състояние е временно. Или стреляш. Или се отказваш. Мислите ли, че Русия и Китай ще се откажат да се защитават? Така или иначе Западът ги обгражда, души, мачка… Няма смисъл да чакат захватът на врага да стане смъртоносен.

Историята го доказва. От 12 век насам имаме 12 руско-шведски войни за контрол на Балтика-Северния търговски път. С променлив успех, но в крайна сметка Русия доминира. Дори откъсва Финландия от шведската империя -1808-1809 г.

Сега НАТО превръща Балтика в плацдарм за удари срещу Русия. Норвежкият военен министър предупреди : „… Недейте….“ Столтенберг не разбира и не чува. Вероятно защото учи история от учебник за незрящи на Сорос. Става въпрос за контрол на Северния търговски път, който е жизненоважен за Русия.

Южният търговски път – това е северното черноморие, Крим и Кавказ. За 241 г. Русия е водила 12 войни с Османската империя. С променлив успех, но в крайна сметка, победно. Кой малоумник от Вашингтон си въобразява, че в 21 век руснаците ще си свалят гащите и ще кажат: „Онождайте“!?

Централноконтиненталният търговски път, славянството, житницата на света, там, където е Украйна, Киевска Рус, защо да бъде отстъпен? Защото някаква застаряла дама-военна министърка в Германия, плаши руснаците със санкции. Със стопиране на Северен поток 2. С изваждане на Русия от западняшката разплащателна система. Че той самият Путин се опитва да се измъкне от тази разплащателно система и го постига чрез партньорството си с Китай и невероятния си златен резерв-номер едно в света. В продължение на цяла година Русия може да се разплаща само със злато. А когато златото свърши, за какво им е на руснаците да кротуват?

А санкциите? Че те не са спирали от революцията на Ленин досега. Прословутият Голодомор в Украйна-в началото на 20 век, е дело на западняшките санкции. За да не се развива индустрията на СССР, блокират всичко експортно с изключение на износа на зърно, защото все пак Западът трябва да яде и пържени филийки. Сталин е имал една единствена експортна стока-зърното от Украйна. Ето ти фатален дефицит, предизвикан от човеколюбивия Запад. Радетелят на спазването на човешките права. Другият изход за СССР е бил капитулация.

Че те руснаците, ако капитулираха, нямаше да бъдат най-голямата държава в света.

Няма да се учудя, ако Горбачов бъде открит обесен или облъчен с радиация в едно от именията си в Германия или САЩ. Символно послание в стил КГБ. Тези резиденции са му 30-те сребърника, с които бе купен, за да направи най-лошата сделка в историята: „…. Ние отстъпваме, даваме всичко. Вие настъпвате, взимате всичко. ..“

Най-простият циганин да хванеш и да го пратиш на преговори с Рейгън ще се спазари :“…. Ние закриваме Варшавския договор и отстъпваме, вие закривате НАТО и отстъпвате…“ Справедливо е, паритетно и ползотворно. Другото е линч на Мечка и Дракон. А те убиват и в смъртта си, ако нямат друг изход.

 

Милен МИЛУШЕВ

От фейсбук-профила на автора