nabore.bg

Като пенсионерите няма да намерите

Стоянка и Киро вдигнаха сватба в старческия дом

Искали да получат обещаната им отделна стая

 

Дядо и баба, живеещи в дом за стари хора в морския курорт “Св.Св. Константин и Елена” тези дни официално се събраха в семейство. Това разказа пред “Златна възраст” Филип Щерев, управител на дом “Гергана”. Младоженката се казва Стоянка Антонова, на 72 години, а нейният избранник е 84-годишният Киро Киров.

Всъщност двамата се познавали от 10 години, но от два месеца вече са заживели в дома. Преди да дойдат в “Гергана” го карали на семейни начала в апартамента на младоженеца в морската столица. След като дошли в старческия дом, двамата влюбени поискали отделна стая, но според правилата на заведението, мъжете и жените са разделени. “Казах им, че за да получат стая, трябва да имат сключен брак. И те просто се ожениха”, обяснява Щерев. Всъщност проблем с осигуряването на стая ще има, тъй като капацитетът на дома е запълнен, но управителят на “Гергана” заяви, че ще спази обещанието си към Стоянка и Киро.

„Имахме преди няколко години двама възрастни, които се намериха, влюбиха се, ожениха се и се наложи да чакат няколко месеца докато заживеят в самостоятелна стая“, разказва Щерев.

Бабата и дядото се оженили набързо, малко след като обявили намеренията си, според разказа на Щерев. Те си избрали и кумове от дома - техни приятели и минали под венчилото. Управителят на дома разказва, че има и други двойки в дома, но те все още не са на етап сватба.

Домът за стари хора “Гергана” е открит през 1989 г. До преди около 5-6 години обаче мястото имало лоша слава. „Тогава се смяташе, че условията за живот тук не са добри, но ние положихме много усилия за да оправим обстановката. Искаме хората да се чувстват тук като у дома си“, каза Щерев.

 

Вестник „Златна възраст”