nabore.bg

Като пенсионерите няма да намерите

На многая лета: Журналистът и издател Степан Ерамян навърши 79 години

Юбилеят на майстора на вестникарския макет е догодина

 

Степан Ерамян е дългогодишен майстор на вестникарския дизайн, създал графиката на много печатни български издания 

 

Колеги и приятели на известният журналист и издател (от националeн и пловдивски мащаб) Степан Ерамян избързаха с 1 година да го поздравят за 80-годишен юбилей. Оказа се, че са объркали сметките си с цели 12 месеца. Стьопата първоначално бе поздравен за „юбилея” от бившият си колега от секретариата на„Работническо дело” Георги Апостолов. Той емоционално изпрати в интернет прочувствена ода (почти другарски тост!) за Ерамян - майстора на графичното вестникарско оформление, ръководил дизайнерите на много български всекидневници и седмичници, десетилетия наред:

„Честито Батка!

Доживяхме този красив твой юбилей, които ни връща в годините на сериозната съвместна творческа работа. Ти създаде не само вестници, но формира подходи, подкрепяше творческото търсене, умееше да овладяваш ситуации, да предаваш опит и през цялото време показваше как човек сам трябва да се учи през целия си живот! Ти даде път на  поколения журналисти! Благодарим ти за уроците по професионализъм, колегиалност, етика и човещина, която носиш по природа дълбоко в себе си! Концепцията на „Група 13” в „Работническо дело” се превърна в модел, който и днес работи успешно и се вижда във всяко ново издание.  

Е, мнозина не го знаят, но пък ние сме ти благодарни, защото то бе твоя идея, резултат от сериозни научни знания, наблюдение на нашия и чуждестранен печат и висок професионализъм. Едва ли ще успеем тъкмо днес да си кажем всичко, но ти желаем от все сърце красив празник, още дълги години широката ти арменска душа да се радва на хубави дни, добри приятели, любов  и  щастие в дома, късмет и берекет на всички твои близки хора!

Наздраве и на многая лета!” 

Стопата от своя страна бе трогнат от вниманието на колегите си и макар да бе „състарен” с една година веднага отговори на честитките и многобройните пожелания:  

 „Скъпи, чудесни приятели! 80 години ще навърша на 10 септември 2022 година. Не е далеч...Обичам ви! Благодаря за прекрасните пожелания! Степан Манук Ерамян”

Журналистът и издател Степан Ерамян е създател на вестниците „Марица“,  „Струма“, „Хасковска Марица“, „Пазарджишка Марица“,  „Българският Куриер“, първият вестник за обяви в България „Куриер 5“ , „Новинар“, „Дебати“. Бил е заместник-председател и съосновател на Съюза на издателите на всекидневници в България (6 февруари 2002 – февруари 2003). Степан е кореняк пловдивчанин. Завършил е журналистика в Софийския университет. Дългогодишен преподавател по графично оформление в Журналистическия факултет на СУ.

 

www.nabore.bg