nabore.bg

Лични драми

Гласове: Ставай, народе! И протестирай!

Жалкото и страшното е, че не се научи да разпознаваш вълците в овчи кожи

 

Ставай, скачай със своя разум, с дълбокото си убждение за справедлив живот! Ставай с наследената си прозорливост, с мъдростта на дедите ни за общност, с генетично заложената си необходимост за труд да създаваш блага за трапезата на своята челяд, с онези вековни традиции за общност на рода и отечеството. Хиляди хора са смазани от недоимък, от отровните мъгли на нихилизма, на умишлено насадената безпросветност. И ако синдикатите съзнават своята мисия, нека застанат пред изоставените и обезверени труженици, пред жестоко експлоатираните миньори, строители, шивачки, пред всички онези мамени наемни работници.

Нека изнесем на показ до един онези, които разградиха границите, буквално плячкосаха построеното от няколко поколения и го харизаха на наши и чужди хищници емисари. Нека позорните им имена стоят по спирки, улици, гари, мостове и пазари!

Тая пасмина за рекордно късо време натрупа милиони и милиарди! Какви са тези договори, които ни унижават, ограбват, смазват живота ни? Вижте поляците, унгарците, дори албанците, които казаха “Стоп” на колонизаторите.

За ток и вода?! Нито стотинка, нито лев повече! Защо никой не търси онези, които са източили милионите от КТБ?

В райска България пием, ядем и дишаме отрова! И в душите ни се стелят мъглите на отчуждение, апатия, омраза. И ти, народе, подвиваш колене, надвесен над пропастта...И ако още мълчиш, ще те катурнат! Жалкото и страшното е, че не се научи да разпознаваш вълците в овчи кожи!

 

Донка ХРИСТОВА, Търговище

От вестник "Златна възраст"