nabore.bg

Архивите са живи

Сталин – между истината и лъжата (втора част)

Грузинецът няма участие в червения терор непосредствено след революцията – той е дело на Троцки и Свердлов

                   

(Продължение)

 

Най-новите разсекретявания на документи на Министерството на отбраната на Руската федерация (февруари 2017) показват, че по време на Отечествената война хитлеристите са избили общо 41 979 000 души. Загиналите воюващи по фронтовете офицери и войници са над 12 млн. Излиза, че след войната Съветският съюз е останал само с 2-3 млн. мъже и почти без ново пълнолетно поколение. Уморени, психически и физически претоварени, мнозина осакатени,  възможно ли е те  да възстановят националното стопанство  с бързи темпове и да възродят нацията?

Проф. Юрий Жуков заедно с  писателя Николай Стариков  са най-ревностните изследователи на въпроса за репресиите в СССР и са автори на предавания и книги за Сталин,

 

в които опровергават лъжите на Н.С. Хрушчов.

 

А историкът Александър Дугин пише: „Докладът на Хрушчов е проучен от историците и не представлява исторически източник. В доклада 61 пъти се споменават имената на Сталин и Берия като автори и организатори на престъпления. Това не се доказва.”  Докторът на историческите науки Херберт Фиер е направил задълбочен и подробен анализ на доклада на Хрушчов и посочва, че тези 61 обвинения към Сталин са лъжи и не се потвърждават от никакви доказателства.

    Предварително трябва ясно да се каже, че Й.Сталин няма никакво съучастие в червения терор в годините след Октомврийската революция и в гражданската война (1917-1921), в които загиват около 30 млн. мирни жители. Организатори и изпълнители на червения терор са Лев Троцки, Яков Свердлов, Григорий Зиновиев, Мойсей Урицкий, Мойсей Цедербаум, Карл Радек, Николай Бухарин  и правителството на В.И.Ленин, което не пресича тези престъпления. До 1929 г. (изгонването на Троцки от Русия) Сталин няма никаква вина за репресиите, цялата  военна и милиционерска власт се държи от Лев Троцки и сподвижниците му.

    Сегашните изследователите на репресиите са предимно млади хора, родени много години след смъртта на Сталин и Хрушчов,

 

те търсят обективната истина.

 

И доказват, че от 1922 г. до смъртта на Сталин (1953) според разсекретените документи са арестувани около 4 – 4.3  млн. души. От тях смъртни присъди са издадени на около 2 млн. граждани, но са екзекутирани 830 000 (0.43% от населението за 32 години). Най-много смъртни присъди са издадени в периода 1937-1939 г., защото тогава се извършва чистка в партийните ръководства и в органите по безопасността. Те са главните виновници за репресиране на невинни хора. Като не могат да се справят със задачите си в индустриализацията и икономическото развитие, те обвиняват недоволните и критично настроените хора  за врагове и саботьори и ги пращат в лагери или на разстрел.

 

Арестуваните и съдени в 1937-1939 г. са две групи.

 

В първата са включени секретари на партийни комитети и служители на НКВД, които са фабрикували фалшиви обвинения за невинни граждани, а  втората група се състои от откровени престъпници, крадци, измамници, спекуланти, изнасилвачи и убийци, включително и терористи против властта. Подписът на Сталин стои под 40 000 смъртни акта (при 830 000 съдебни присъди).

   Това се потвърждава от проф. Андрей Фурсов – историк, социолог, публицист, автор на книгата „Шокиращата истина за Сталин”: „Сталин е крупна фигура в руската история, той е символ на време на голям стил, на строг ред и организираност. Той е ненавиждал партийната номенклатура, за която е знаел, че е крадлива и затова я е наказвал жестоко. Изпращал е партийните апаратчици в лагери, даже на смърт. Най-много осъдени на разстрел от всички прослойки в Съветска Русия са от партийната номенклатура. Не защото е заплашвала властта му, никой не е бил по знаещ и авторитетен от него, а заради некадърност”.            

 

Доц. д-р Стоян ВЛАЙКОВ

 

(Следва)


Младият Йосиф Джугашвили, като участник в Гражданската война

Младият Йосиф Джугашвили, като участник в Гражданската война

Eдна необичайна снимка на Сталин след нападението на Хитлер

Eдна необичайна снимка на Сталин след нападението на Хитлер

Трима от болшевишките лидери след революцията – Сталин, Ленин и Калинин

Трима от болшевишките лидери след революцията – Сталин, Ленин и Калинин

Лео Давидович Троцки

Лео Давидович Троцки

Ленин и Сталин

Ленин и Сталин

Яков Свердлов

Яков Свердлов