nabore.bg

Лични драми

Читателят спори: Средно месечният доход в България не е реален

Около 500 000 държавни служители не плащат и 1 лев пенсионни осигуровки

 

Много се интересувам от развитието на пенсионната реформа и затова и аз искам да изкажа своето мнение. Следя доста вестници, които пишат за това и ми прави впечатление, че много хора, които се изказват като лидера на профсъюзите и най-вече Иван Нейков, който се смята за бащата за песионната реформа, се опитват да замазват нещата, защото самите те нямат интерес.

Иван Нейков измисли да се взимат уж трите най-добри години преди 1997 година. Всички знаехме, че след 1997 г. много хора започнаха работа в частни фирми, където ги осигуряваха на минималната заплата. Само една малка част от околко 10% са с по-добър коефицент. Средно месечният доход в България не е реален и веднага казвам защо - около 500 000 държавни служители не плащат един лев пенсионни осигуровки. Направете сметка, един депутат при 2600 лв таван на осигуряване и при 36%, държавата му внася 936 лв. За да може един ден да вземе 1500 лв. пенсия.

Виждате кой има интерес да падне тавана на осигуряване и по тази причина не виждам защо трябва да пада и тавана на пенсиите!!!

 

Георги ЦАНКОВ, Лясковец