nabore.bg

В джоба

Срамота: Чак от 6 януари започва раздаването на храни за 255 000 бедни българи

Тази година държавата много забави помощите, дори не се извини на сиромасите – сега те най-сетне ще получат брашно, спагети, леща, конфитюр и компот

 

От 6 януари 2016 г. стартира раздаването на храни по оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Раздаването ще стане чрез Български червен кръст, като първият пакет ще съдържа пет хранителни продукта, за чиято доставка има сключени договори: брашно, спагети, компот, леща и конфитюр.

Предстои сключването на договори за закупуване на локум и нектар. Класираните фирми за закупуване на олио и захар до този момент не са се явили за подписване на договор, срокът да сключат договори изтече на 25 декември т.г. За 22 февруари 2016 г. е насрочена дата за произнасяне на Върховния административен съд по обжалване на останалите 12 обособени позиции.

Индивидуални пакети хранителни продукти имат право да получат около 255 000 лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през сезон 2014-2015 г., както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.

 

Наборе.бг