nabore.bg

България

В София: Кампания "Следвай театъра" с 10 премиери през 10-тия месец

Актьорите на театър "София" ще играят на 4 столични сцени

 

През месец октомври премиерите за Театър „София“ са цели 10, защото трупата играе за първи път на други четири софийски сцени. „Следвай театъра“ е кампания, която стартира от 2022 до 2024 година, поради ремонта на официалната сграда на Театър „София“. По време на кампанията постановки ще се играят ежемесечно в „Театро“, Младежки театър „Николай Бинев“, Театър „Българска армия“ и Открита сцена „Сълза и смях“.

 

 Маршрутът на трупата през октомври

 

Освен, че представленията от месец октомври са премиерни за горепосочените сцени има и дебютиращи актриси. Две от най-младите лица на Театър „София“ се включват за първи път в хитовите ни постановки.

 Йоанна-Изабелла Върбанова, която се снима и в сериала „С река на сърцето“,може да гледате в „ОлдСейбрук“ в Театър „Българска армия“. Премиерното представление на тяхната сцена е на 10 октомври.Елеонора Иванова, добре позната от сериала „Братя“, и с първа главна роля в премиерния от миналия сезон спектакъл „ЛУЛУ“, сега прави своя дебют в„Развратникът“ и „Кашонът“. На 12 октомвриза първи път Елеонора и „Развратникът“ могат да бъдат видени в Театър „Българска армия“, а „Кашонът“ на 19 октомври в Младежки театър.

 

Друго събитие, което среща публиката и артистите, е „Вечер в чест на РайневФасбиндер“ с Петра и Петер фон Кант – с Театър „София“ и CineLibri. На 11 октомври в „Топлоцентрала“, 19.30 ч., преди прожекцията на филма, който откри Берлинале 2022, ще се осъществи дискусия с режисьора на„Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ – Пламен Марков. Той ще бъде в компанията на Лилия Маравиля и Лидия Василева. Сюжетът на пиесата представя именно авантюрата между двете – едната част от света на модата, а другата въвлечена в него от самата Петра фон Кант.

 

Столичани могат да видят през месеца най-новите постановки на театъра

 

За да следите всичко най-актуално от кампанията „Следвай театъра“ използвайте (хаштаг)#следвайтеатъра както в Instagram, така и във facebook.

 

Сцена от един от спектаклите в кампанията "Следвай театъра" 

 

По време на цялата кампания „Следвай театъра“ билети могат да бъдат закупувани от касата на Театър „София“, която се намира на ъгъла на ул. „ГеоргиС. Раковски“ иул. „Славянска“, и от официалния сайт на театър www.sofiatheatre.euСъщо от сайтовете и касите на „Театро“, Младежки театър „Николай Бинев“, Театър „Българска армия“ и Открита сцена „Сълза и смях“.

 

www.nabore.bg