Вкусно
- search
- Всички
Скумрия с царевица и зелен фасул
Необходими продукти: 4 скумрии
за соса: 300 г стерилизирани домати, 2 скилидки чесън, 1 щипка риган
за винегрета: 1 ч. л. естрагон, 3-4 стръка магданоз, 2 с. л. ябълков оцет, 2 1/4 с. л. зехтин, черен пипер
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства от костите и се филетира. Филетата се подреждат в намазнена тава, посоляват се и се пекат 10-12 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна.
Чесънът се нарязва наситно, запържва се в загрято олио и веднага се прибавят доматите. Пържи се, докато сокът на доматите се изпари (3-4 минути). След това се подправя с риган и захар, пасира се и се прецежда.
Винегретът се приготвя, като се смесват естрагонът, копърът, оцетът, зехтинът, черният пипер и захарта.
Царевицата и зеленият фасул се поставят в купа и се заливат с готовия винегрет. В порционна чиния се оформя канапе от зеленчуците. Върху него се поставят изпечените филета риба и се поливат с прецедения доматен сос.
Теменужка ИВАНОВА, Своге
ВАЖНО! Всеки, който иска да предложи своя специалитет нека ни пише на адрес info@nabore.bg
Ще публикуваме вашата рецепта, а в края на всяка седмица един от вас, след жребий, ще получи награда от сайта.
Чакаме писмата ви! Пишете – не ни жалете!