nabore.bg

Лични драми

Майчини неволи: Синът ми не може да се ожени, защото няма пари

Младите момичета търсят само материалното, а не са научени да чистят и перат

 

Не зная защо стана така, че синовете ми не могат да създадат семейства и ще останат сами, защото нямат пари, коли и т.н.? Защо момичетата, младите жени търсят само материалното? Духовното не се търси, уви.

Отгледах сина си сама. С мизерна заплата успях да го изуча. С висше образование, с добра професия, в която се доказва. Не пуши, не пие, възпитала съм го добре. Вече е на 40 години, но не може да се ожени, защото жените са с него дотогава, докато разберат, че няма пари. На две места работи, но сме в криза и нещата при бедните и честните хора не вървят. И затова ще бъде наказан да остане сам в този жесток живот. Напълно отчаян и обезсърчен.

Чувала съм майки да съветват дъщерите си да си търсят богат мъж. И те следват съветите им, защото така животът е лесен. А самите те какво ще предложат? Майките им не са ги научили на нищо. Мързелуват, чакат мъжете да сготвят, изперат и изчистят. А те да скитат по кафенета, дискотеки, да пилеят пари. Тези, които избират мъж по джоба са бити, унижавани и захвърляни.

Зная, че има възпитани и интелигентни девойки, които не са срещнали достойния мъж. Бих се радвала, ако такива откликнат и се срещнат със сина ми, макар и като приятели. Ще има за какво да разговарят, да споделят. Вярвам, че някоя от тях ще върне надеждата на сина ми и той ще разбере, че не всички търсят само богатство. Вярно, че сега парите са над всичко, но само с тях човек щастлив ли е? С разбирателство, с уважение всичко се постига.

Надявам се, че ще ми се обади и майка, която има дъщеря с подобен проблем. Взаимно да си помогнем, за да не оставяме децата си сами на този свят. Не са малко самотниците в този живот.

 

Иванка ПЕТКОВА, Хасково

Вестник „Златна възраст”