nabore.bg

Вкусно

Щрудел с дюли

Продукти: 500 г кори за баница, 50 мл олио, три средно големи дюли,100 г захар, 50 г орехови ядки, 50 г стафиди, 1 с. л. смляна канела, 3-4 обикновени бисквити, 50 г пудра захар

Приготвяне: Дюлите се обелват, почистват се добре от семките и твърдата част около тях и се нарязват на малки кубчета. Прибавят се счуканите орехови ядки, стафидите, натрошените бисквити, канелата и захарта. Слагат се по 2-3 кори една върху друга, като всяка се напръсква с олио. Отгоре се поръсват с приготвената плънка. След като се загънат малко краищата им, корите се навиват на рула. Нареждат се в намазана с мазнина тава. Всяко руло се намазва с разтопено масло или олио. Щруделът се пече в предварително загрята фурна на 200 С до готовност. След изваждане от фурната се нарязва на порции и се поръсва с пудрата захар.