nabore.bg

България

Шок: Опасна ли е коледната украса в Пловдив?!

Поне 50-60 дървета по главната улица в Пловдив са "обезопасени" така

 

Ако минавате тези дни по "главната улица" на Пловдив не може да не сте забелязали коледно-новогодишната украса на дърветата. Десетки хиляди миниатюрни лампички осветяват дърветата - от короната до стъблото им, чак до корените - буквално да земята. Особено вечер - гирляндите са великолепни, светлината им залива всичко наоколо, настроението на минувачите несъмнено е празнично...

Но дали всичко по тези светлинни гирлянди е безопасно за минувачите. Електричеството идва от горе-надолу - към короните на дърветата са спуснати кабели, там някъде по клоните е и връзката към лампичките... А те са буквално на една ръка разстояние от минувачите. Общинарите са се презастраховали, като са оградили всяко дърво с ниска преградна обезопасителна мрежа, която пък никак не може да бъде наречена красива... За да си измият ръцете от пловдивската община са сложили предупредителен надпис "Внимание! Високо напрежение!" със заплашителна мълния.

Достътъчно ли е това?

Едва ли - високото напрежение минава буквално на сантиметри от тротоара!

Върху кабелите всеки момент може да посегне малко дете, пък и пийнал гражданин да се оплете в кабелите. А при дъжд и сняг не се ли създава допълнителна опасност за преминаващите хора!?

 

www.nabore.bg