nabore.bg

България

Шок и ужас: Скъпите хрантутници на властта

Къде изтичат държавните пари?

 

Това четиво не се препоръчва на пенсионери, сърдечно болни и хора с лабилна психика. Ако все пак решите да го четете, за по-сигурно сложете един валидол под езика. Защото свят ще ви се завие от циничното смучене на държавни – тоест наши, данъчни пари, за да бъдат хрантутени съпрузи и съпруги, деца и роднини, приятели и любовници, та дори и шофьори на заграбилите висшата власт гербери. Като прочетете, ще разберете защо ГЕРБ едва устоя една година в опозиция и защо плащаше на протестъри и даваше мило и драго, за да срине Орешарски и да налапа отново сладкия кокал. Върхушката на ГЕРБ беше дори склонна

 

да плати на джихадисти

 

само и само да се върнат в топлите кресла. Става дума за една семейно–партийна фирма, само че парите ги дава държавата: „Ръководство въздушно движение”. Тук няма този рекъл, онзи казал, а просто и ясно се вижда от финансовия отчет. Например за миналата година за заплати – моля седнете или се хванете за нещо много, много здраво, та само за една година са похарчени 96 милиона и 193 хиляди лева!!! С 11 милиона повече от предходната година. Защо повече – ами защото са се увеличили хрантутниците край софрата. Поемете въздух – в „Ръководство въздушно движение” работят 1102 души!!! От тях наистина 200, хайде триста, да са пряко ангажирани в наистина отговорната работа, а другите? А другите просто се водят на ведомост и вземат тлъсти заплати. Ама много тлъсти! Средната заплата в РВД е... 7 274 лева!!! С три хиляди повече от премиера и председателя на парламента!

 

Най-зле били чистачките,

 

които вземали само... 2 хиляди лева! Представяте ли си: професори, доценти вземат около хиляда лева, а чистачките там? Дори една била леля на герберски министър! Хвала! Ето и малко конкретика за щедро заплатените хрантутници. Съпругът на Цецка Цачева, който някога в Плевен е бил гениален архитект на... гробищния парк – Румен Данговски, сега там е назначен в служба инвеститорски контрол! И се разписва месечно срещу само 8 хиляди лева – два пъти повече от заплатата на любимата си Цецка! Завършилият физкултурник и състудент на Цветан Цветанов – Илия Манолев, е назначен от приятеля си на измислената длъжност зам.генерален директор по административната дейност и взема 12 хиляди лева. Той е съпруг на близката до Цветанов Владимира Янева, която бившият вицепремиер и вътрешен министър направи председателка на Софийския съд. Цветанов урежда да бъде назначена дъщерята на любимия му приятел и певец Веско Маринов в отдел „Правен”

 

със скромната заплата от 5 300 лева.

 

А Йоана Маринова се е провалила на адвокатския изпит, но това не пречи! По нареждане на Цветанов Ева Колева пък е назначена в отдел „Протокол” (нищо че преди това е била продавачка във фри шопа!) само защото е съпруга на неговия шофьор, когато е бил министър. Цветанов урежда и секретарката си Десислава Замфирова за – моля ви се! - член на Управителния съвет със заплата 8 500 лева! Е, бива, бива, ама цял вол за мезе не бива! Пак с негово ходатайство е назначена на тлъста заплата Венета Флорова! Нещо да ви говори фамилията? Да, бе, ами това е кумицата му и съпруга на Станимир Флоров, бивш шеф по време на Цветанов на ГДБОП... Тя е – ох! главен експерт в отдела „Сигурност и защита”, вероятно заради длъжността на съпруга си. Транспортният пък министър Ивайло Московски,

 

е пробутал бившия си шофьор

 

 Георги Димов на нищо и никаквата работа – външен куриер, но си докарва човекът три бона. Миро Найденов – помните ли го? Това беше сладкият земеделски министър на Бойко, който е уредил роднината си – Катерина Найденова, на длъжността ... технически организатор по документите. Сиреч – събира фактурите за бензина. Е, нищо ,че преди това женицата е била домакинка в една детска градина! Та такива ми ти семейно-любовни работи стават в нашата мила държавна фирма „Ръководство на въздушния транспорт”. Пари се раздават с лека ръка, защото властниците гербери не ги вадят от джоба си, а от бюджета.

 

Стефан СЕВЕРИН, Пловдив

 


Държавни пари като река изтичат под благосклонния поглед на лидерите на ГЕРБ

Държавни пари като река изтичат под благосклонния поглед на лидерите на ГЕРБ