nabore.bg

България

Шок и ужас! Вече намаляваме с по 8 души на час!

След 20 години основната част от населението ще бъде от пенсионери, цигани и юристи

 

Медиите и министърката на здравеопазването оповестиха с леко прикрита радост, че сме били стигнали дъното на раждаемостта със само 61 700-те новородени през тази година. Логиката им е, че оттук няма накъде, трябва да се оттласнем и да отиваме нагоре, както си представя нещата с икономическия растеж правителството на Орешарски. Не, истината е друга, ние сме на път към дъното, то е далеч и е надълбоко, а сега просто продължаваме да потъваме бързо и неотвратимо, със скорост минус 8 000 бебета годишно, което е 13% спрямо новородените през 2013 г.. Дъното въобще не е на кота 61 700 новородени, а е на кота „нула новородени”, която ще бъде достигната много скоро, ако сегашните демографски тенденции се запазят,

 

а те може и да се влошат.

 

Центърът за демографска политика посочи преди известно време, че след точно 118 години и 3 месеца, през март 2132 г., последният етнически българин или ще умре сам в България или ще емигрира някъде по света, но след данните за раждаемостта за 2013 год., кончината на българите може да настъпи доста по-бързо.

Броят на новородените спрямо данните на НСИ за броя на населението 7 300 000 представлява 8,4‰, което е намаляване с около 0,7 пункта спрямо раждаемостта 9,1‰ за 2012 г. според сайта на ЦРУ. Смъртността, пак по данни на ЦРУ за 2013 г., е 14,3‰.

Прирастът е отрицателен 8,4-14,3= -5,9‰ (за 2012 г. е -5,3%)  Като прибавим и отрицателното миграционно салдо, което според сайта на ЦРУ е -2,9%, то за 2013 год. България поставя абсолютен рекорд по намаляване и изчезване на населението с цели 8,8‰%, тоест с 64 000 души годишно, или 176 души на ден, или по около 8 души всеки час от денонощието, и ни нарежда.

Тези факти ни правят абсолютен световен демографски шампион по изчезване измежду 233 страни в света, като

 

до нас са само островите Кук в Тихия океан.

 

На практика ние отдавна, може би от 25 години вече, сме в така наречения „демографски капан”, от който няма излизане. Всякакви опити за увеличаване на раждаемостта и за намаляване на смъртността водят до още по-голямо затъване в блатото на демографското изчезване, защото ще увеличат тежестта по издръжката на нетрудоспособните пластове, тя и сега е непосилна за работещите български граждани, които от своя страна са само част от трудоспособните, тъй като значителна друга част са безработни или болни, или пък принадлежат към циганския етнос, за който е известно, че няма особен афинитет към трудова дейност. Тези работещи българи ще трябва със своя труд да издържат още повече деца, ако раждаемостта се увеличи, и още повече пенсионери, ако продължителността на живота стане по-голяма. В същото време ще трябва да осигуряват и социални помощи за експоненциално нарастващото циганско население, което сега съвсем не е толкова, колкото го пресмята казионният НСИ (било 320 000 и намалявало много бързо), а е близо 1,3 млн. души, които се увеличават.

В този контекст доста по-интересен е въпросът за динамиката на структурата на нашето общество, което така или иначе намалява или емигрира. Тази структура вече е твърде деформирана. И продължава да се деформира с имиграционните процеси и особеностите на раждаемостта у нас. Нашето население е най-възрастно в Европа,

 

а процентът на циганите, според Евростат, е най-голям (9,9%),

 

10 пъти по-голям в сравнение със средния процент за европейските страни; постоянно и рязко намалява относителният дял на трудоспособното население (сега то е около 4,5 млн. души, но работят не повече от 3,2 млн.), младите хора, които остават да живеят в България, стават все по-малко, образованите и способни българи емигрират (всеки час от денонощието души напускат страната).

По данни на Центъра за демографска политика и на НСИ населението ни сега се състои предимно от следните демографски сегменти: пенсионери (2,5 млн.), цигани (1,3 млн), държавни чиновници и служители на бюджетна заплата, предимно в София (0,5 млн.), продавачки (0,4 млн.), охранители-пазачи (0,3 млн.), студенти (0,3 млн.), икономисти (0,2 млн.), юристи (0,08 млн.), деца и юноши под трудоспособна възраст. (1,0 млн.) и т.н. Гражданите са 5,3 млн., а селяните – 1,9 млн., жените са с 200 000 повече от мъжете.

Общите тенденции, при положение, че се запазят сегашните демографски параметри, след 20 години ще доведат държавата и населението й до нови печални феномени: намаляване на населението с 1,2 млн. (сега сме 6,9 млн., според сайта на ЦРУ); България ще бъде населена само от около 5,5 души, включително имигрантите; ще се увеличи значително броят на циганите до 2 млн.; работещите на бюджетна заплата ще стегнат до 0,6 млн. души; софиянците ще станат 2,5 млн. на брой; ще има относително увеличаване на пенсионерите;

 

драстично ще намалеят лекарите,

 

всяка година по около 300 лекари емигрират; и сега няма инженери, заварчици, стругари и фрезисти (според министър Клисарова), ще намалеят и IT-специалистите, които също емигрират; ще се увеличи скоростта на емигриране до 3-ма души на всеки час; юристите (те не емигрират) от сегашните 80 000 ще станат 140 000 души; ще има увеличаване на охранителите, продавачките и келнерите; ще бъдем свидетели на поголовно емигриране на олигарси, хотелиери, наркобарони, престъпни босове, банкери, собственици на медии, на забогателите от властта политици (Бисеров и др.), съдии, нотариуси и прокурори, както и на повечето хора, спечелили милиони от ограбването на България (общо по време на Прехода са откраднати активи за около 70 млрд. лева, всяка година у нас се крадат милиарди лева); ще има увеличаване до 0,5 млн. на имигрантите и бежанците (главно изповядващи ислям) от Третия свят;

 

мюсюлманското население ще стигне до 1,7 млн.;

 

ще бъде налице рязко свиване на гражданите от български етнически произход, повечето деца и млади хора няма да имат за майчин език българския език; смъртността ще бъде повишена; раждаемостта, въпреки циганския бейби бум, ще намалява; неграмотните в някаква степен българи ще станат 70%, сега, според Евростат, са 50% (за това ще спомогне и тъпата дуална система в образованието, предвиждаща само два дни в седмицата за учене); числото на болните значително ще нарасне (около 3 млн. заболявания с обезщетения от НОИ, за 2012 г. са 2,8 млн. заболявания); повечето селища ще са обезлюдени или заселени с имигранти; населението в българските градове, освен в София, и донякъде Варна и Бургас, рязко ще намалее; качеството на живот ще бъде още по-ниско от сегашното, заради съответните проблеми в икономиката, енергетиката, екологията и политиката.

Това е истината.

 

Център за демографска политика

www.bgdemography.eu


Ако цар Симеон Велики беше ром...

Ако цар Симеон Велики беше ром...

Това е България - все повече доминира циганията

Това е България - все повече доминира циганията

Може би бъдещ депутат?

Може би бъдещ депутат?