nabore.bg

В храма

Шок и ужас! Сектите настъпват в Кюстендил!

"Свидетелите на Йехова" трайно се настаниха в града

 

Стотици са подадените сигнали в Община Кюстендил за появата на секти в района на града, съобщава сайтът „Двери на православието”, който цитира регионалното издание Инфомрежа. “Моля за особена активност при наличието на подобни секти в града. Има информация за направени опити да се въвлекат в тях хора, които са свързани с публични служби или социалните услуги", алармира кметът Петър Паунов. Той припомни, че миналата година представители на секта опитаха да превърнат в своя църква терен в градинката при ясла "Валя". Тогава общинското ръководство сезира ДАНС за действията на "Свидетели на Йехова".

Само преди по-малко от месец той обяви, че вече има създаден молитвен дом на "Свидетели на Йехова" на улица “Хаджи Димитър” в Кюстендил. Там е закупен частен имот на втория етаж в новопостроена сграда, където се събират ежедневно последователи на сектата. По случая вече е извършена и проверка от страна на полицията.

През тази година "Свидетелите на Йехова" реализират мащабна акция за привличането на нови последователи, предимно в малките населени места. Сектата е регистрирана у нас през 1998 г. Членовете й нямат право да отдават почит на националните символи като флага, химна и др., забраняват носенето на религиозни символи, празнуването на рождени дни, национални празници, Великден, Рождество и др. Най-много поводи за конфликти с правосъдието в различни страни по света дава забраната им да приемат кръвопреливане или да бъдат кръводарители.