nabore.bg

Докторе, защо?

Perpetuum mobile: Сексът – сладък и в старостта

. Копър и анасон вдигат половата мощ

 

Напрегнатото всекидневие, стресът и неправилното хранене са предпоставки за повишаване на кръвното налягане и съпътстващите го нарушения в сърдечносъдовата система. Те от своя страна създават условия за намалена проходимост на кръвоносните съдове, което пък се отразява неблагоприятно върху сексуалните възможности  на мъжете.

До смущения в ерекцията води и  неправилно лекуваният диабет. Също - неточното дозиране на някои лекарства против високо кръвно налягане. Медикаментите често си взаимодействат в организма като взаимно усилват или отслабват ефекта си. Всичко това налага да споделите проблема си с лекуващия лекар. Не се опитвайте към предписаните от него фармацевтични препарати да прибавяте по собствена инициатива таблетки от рода на виагра, може сериозно да си навредите. Далеч по-безопасно е да  насочите вниманието си към природните средства за полова мощ /т.нар. естествени афродизиаци/.

На първо място сред тях лекарите-фитотерапевти поставят копъра и анасона, чрез които при редовна консумация, се постига удължаване на сексуалния контакт. Засилващ ефект върху половата възбуда имат целината, магданозът, ментата, джинджифилът, женшенът, червените люти чушки и чесънът. С подобни свойства се отличават  също шоколадът, орехите и стридите.

Значение има и дълбочината на интимното преживяване. Тя се регулира не от половите хормони, а от съзнанието. Лекарите-геронтолози твърдят, че при стареенето в човека протичат не само процеси на отпадане, но и на натрупване. Така сексуалният опит нараства и се задълбочават духовните връзки между партньорите. Сексолозите са категорични, че чувството за удовлетвореност, което е резултат от дълбока интимност, е напълно присъщо на късната възраст.

 

Наборе.бг