nabore.bg

България

Димитровградчанин създава първата проруска партия у нас

Първата проруска и пропутинова партия предстои да бъде създадена в България. Сред основателите е димитровградчанинът Димитър Здравков. Той е основното действащо лице и председател на инициативния комитет, наброяващ 15 човека, предимно от големите градове на страната. От област Хасково преставителите са двама – Здравков и още един активист от областния град. Идеята за създаването на партията е лично на димитровградчанина.

Димитър Здравков е председател на сдружение с нестопанска цел „Единни за България“ /както ще се казва формацията/ и постоянен представител на Междурегионалното обществено движение /МОД/ „Евразийски народен съюз“ – Русия, в България. Именно принципите на „Единни за България“ ще бъдат фундамента на новото движение. Те се свързват с популяризирането на Евразийската идея в България, славянско обединение, задълбочаване и заздравяване на връзките с Русия във всички сфери.

След цялата низост и пошлост, на която сме свидетели, обявявам нашата реална готовност за създаване на политическа формация. Основната ни цел е тотална промяна на обществено-социалния модел на живот в България, комнетира в социалните мрежи Димитър Здравков. Днес думата „партия“ е превърната в мръсна дума. За съжаление, Законът ни позволява само по този начин да водим борба за утвърждаване на нашите идеи и цели. Това е пътя, казва още той.

Първата стъпка вече е в ход – събиране на минимум 5000 подписа от страната, нужни за учредяването. Това ще бъде доброволно обединение на физически и юридически лица. Сред принципите са: предизвикване на широк обществен дебат, преоценка на членството на Република България от структури като Европейския съюз, НАТО и всички техни производни; приключване на отношенията със Световната банка и Международния валутен фонд, както и всички прозападни такива; излизане от Валутния борд; създаване и задълбочаване на икономическите, политическите, културнитеи историческите връзки между Република България и Руската федерация, както и останалите държавите от Митническия съюз, ЕАС, БРИКС и всички други, които изповядват ценности, различни от тези, почиващи на основата на либерализма, неолиберализма и глобализма във всички сфери на обществения, политическия, икономическия и културен живот.

„Единни за България“ не подкрепя нито една от настоящите политически сили. Ангажименти се поемат само към хората, които помагат пряко в организацията, допълва Здравков.

 

Информация на Известник.инфо


Димитър Здравков с два байрака - българския и руския

Димитър Здравков с два байрака - българския и руския