nabore.bg

Като пенсионерите няма да намерите

Самодейка: 80-годишната Драганка Михайлова пее, откакто се помни

Днес Драганка Михайлова се радва на внуците си, завършили право

 

Драганка Михайлова е родена на 29 юни 1942 година в с. Стрелково, Силистренско. Има по-малък брат Иван. Майка й е от с. Поп Кралево. Първо семейството живее в Стрелково, но настъпва срив в отношенията между родителите й. Майка й взема децата си и се преселва в Силистра. Дълго живеят на квартира. Децата били много послушни, работливи и ученолюбиви. Майката на Драганка има сестра, която е без деца. За да помогне на сестра си взима Драганка в своето семейство, което било по-заможно. Дали й много добро възпитание. Записали Драганка в най-доброто училище „Отец Паисий” в града. В Силистра по това време имало педагогическо училище и в него работела хореографката Папанчева, която водела школа по балет. Там записали Драганка.

Още от малка участвала в много детски оперети. След завършването на основно образование я изпратили да учи в Русе в балетното училище. После дошла в Силистра и започнала работа в отдиле „Народно здраве”, където се пенсионирала. В Силистра по това време се поставяли много оперети и Драганка изпълнявала главните роли в тях. Омъжила се и се родили двете й деца. Днес Галина е прокурор, а Теодор завършил школата на МВР в Симеоново.

Драганка днес живее добре, но съпругът й си отишъл от този свят. Сама отгледала и възпитала децата си. Днес тя се радва на внук и внучка, завършили вече право. Драганка Михайлова пее в хора към болницата до пенсионирането си. От 2 години пее в читалището ”Доростол 1870” в хора за стари градски песни „Златна есен”. Хорът е печелил много медали и награди в цялата страна. На рождения си ден самодейката събра целия хор, много приятели и роднини в ресторант „Болярките”.

И днес тя продължава да пише стихове и декламира чудесно. Всички гости се веселиха под звуците на оркестъра. Драганка участва и в Сдружението „По първи петли” и там често представя своите стихове. Щастлива е Драганка защото е дала много за самодейността на любимата си Силистра. Затова нека й пожелаем да крачи смело към следващите си юбилеи. Бъди жива и здрава още много години и продължавай да пееш!

 

Йорданка ЖЕКОВА, Силистра