nabore.bg

България

Самодейци от Русенско спечелиха публиката на село Павел

Две певчески групи от община Ценово, Русенска област взеха участие в Деветия фестивал на доматите, чушките и традиционните храни във великотърновското село Павел.

В проявата се включиха повече от 25 състава от цялата страна. Изпълненията на самодейците от женската фолклорна група „От извора“ в село Караманово и на групата за автентичен фолклор „Латинка“ в село Долна Студена спечелиха публиката. Съставите бяха изпратени от сцената с бурни и продължителни аплодисменти.

Певиците от Караманово участваха и в конкурса за домашно приготвени лютеници, както и подредиха изложба със зеленчуци, произведени от стопани в населеното място. Самодейките от Долна Студена се изявиха в още две категории.

Изпълненията на дуета Янка Драгозова и Гинка Шиндарска бяха посрещнати с бурни аплодисменти. В соловото пеене възможностите си показа Гинка Шиндарска, а авторската й песен „Момин облог“ направи силно впечатление.

Освен с грамоти за отлично представяне във фестивала, изпълнителките от двете групи се завърнаха с много впечатления от преживяното и покани за нови участия. В края на празника всички се насладиха на изпълненията на Джина Стоева и се хванаха на кръшното хоро, което изпълни площада на селото.

 

Марий ПЕЙЧЕВ, село Ценово, Русенско