nabore.bg

Докторе, защо?

С LaxaL забравете за запека

Най-честата причина за запека е недостатъчното количество целулоза и растителни влакна в храната, както и ограниченият прием на течности. Констипацията е неприятно състояние, което често, поради неудобство, не се комуникира достатъчно, и проблемът се задълбочава. Това може да доведе до сериозни усложнения – автоинтоксикация на организма, натоварване на черния дроб, нарушаване обмяната на веществата, диабет, заболявания на щитовидната жлеза.

Все повече хора се доверяват на Псилиума за ефикасно за премахване на запека. Приемането му стимулира естественото движение на червата и не ги прави лениви.  Това води до съвсем безболезнено изпразване на чревното съдържание.

Третирането на проблема с повечето разхлабителни, включително и с широко разпространени билки, води до разраняване на чревната лигавица, което е причина за неспособността на червата да действат самостоятелно, т.е. те стават лениви. В този случай единственият начин да премахнем тежестта в корема и да избегнем интоксикацията, която запекът предизвиква, е да увеличаваме дозата от приеманите разхлабителни. За съжаление идва момент, в който дори и големите дози стават неефективни. Разхлабителни, които поради тези причини трябва да избягваме, са бизакодил, сена (майчин лист), рициново масло, лактулоза, магнезиево мляко, сорбитол, минерални масла.

Псилиумът е напълно безвреден и щади червата. Приемът на билката половин час преди хранене осигурява перманентно стимулиране на чревната моторика и редовно изхождане. Необходимо е да се приема с повече течности, тъй като действието на Псилиума е базирано предимно на неразтворимите фибри, които набъбват след напояване с вода. Това води до увеличаване обема на чревното съдържание и до неговото естествено механично изхвърляне.

Билката може да се намери с органичен произход във вид на капсули в аптечната мрежа като активна съставка на фитопродукта LaxaL (Лаксал). Препоръчва се от гастроентеролози като щадящо средство срещу запек, което след период на натрупване има положителен и траен ефект, регулиращ стомашно-чревната перисталтика. Не води до зависимост и може да се приема продължително време без да има никакви странични действия. LaxaL (Лаксал) не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. 

 

http://botanic.cc/laxal-veche-s-organichen-psilium/