nabore.bg

България

Руски музиканти с 4 безплатни концерти у нас

Следващата седмица няколко видни руски музиканти ще имат общо четири концерта у нас. Те са в страната ни по покана на Руския културно-информационен център в София и проявите им са със свободен вход.

  • На 24 март (понеделник) в мраморната зала на центъра (улица „Шипка” 34 в столицата) от 18,00 часа ще се представи лауреатката на международни конкурси пианистката Елена Колесникова от Санкт Петербург и заслужилият деятел на културата на Руската федерация проф. Борис Караев (кларинет).   
  • У нас са и трима солисти от Санкт-петербургския дом на музиката „Посолството на майсторите” – Сергей Редкин (пиано), Никита Лютиков (кларинет) и Дмитрий Смирнов (цигулка). На 24 март от 18,00 часа те ще имат концерт във Велинград в залата на местното читалище „Отец Паисий”. На 25 март от 19,00 тримата млади виртуози ще се представят в мраморната зала на Руския културно-информационен център в столицата. На третия ден от своето българско турне – 26 март, тримата музиканти от Санкт Петербург ще имат среща пак със софийската публика – този  път в голямата зала на Националната музикална академия „Панчо Владигеров” (на канала) от 17,00 часа. В програмата на концертите им са включени произведения на Лист, Рахманинов, Василенко, Пуленк, Прокофиев, Хиндемит, Шостакович и др.

 

Наборе.бг


Aфишът за концертите на младите музиканти от Санкт Петербуг

Aфишът за концертите на младите музиканти от Санкт Петербуг

Пианистът Сергей Редкин

Пианистът Сергей Редкин