Вкусно
- search
- Всички
Рататуи
Рататуи е френско зеленчуково ястие, което много напомня като съставки и вкус любимото имамбаялдъ, с тази разлика, че рататуи е много по-леко, тъй като съставките не са предварително запържени. Ще се хареса много на тези българи, които обичат постни летни ястия с патладжан и домати.
Необходимите продукти за рататуи: 500 гр домати, 3 глави лук, 1 тиквичка, 1 патладжан, 4 скилидки чесън, 1 чушка/пиперка, 1 чаена лъжица мащерка и 1 чаена лъжица риган.
Необходимо време за приготвяне: 30 минути подготовка – нарязване на продуктите на средни по големина парчета и подреждане им в подходящ на печене съд. Рататуи се пече във фурната на готварската печка за около 45-50 минути.
Изпраща Милка СОТИРОВА от Видин
ВАЖНО! Всеки, който иска да предложи своя специалитет нека ни пише на адрес info@nabore.bg
Ще публикуваме вашата рецепта, а в края на всяка седмица един от вас, след жребий, ще получи награда от сайта.
Чакаме писмата ви! Пишете – не ни жалете!