nabore.bg

Докторе, защо?

Пролетната умора и стресът влияят негативно на кръвното налягане

Гинко билоба и гроздоото семе – естествени помощници на здравето

 

Пролетта вече с пълна сила разпилява цветовете си. И уж настроението ни се повишава, уж толкова дълго чакахме слънцето, а се чувстваме уморени и нямаме сила. Това състояние се обяснява с така наречена „пролетна умора“. Напълно нормално. На организма му е необходимо време за да се адаптира към преходния сезон. Пролетта и есента са двата преходни сезона, през които постепенно тялото се приспособява към различните температури, различно налягане. И макар че след дългата зима чакахме слънцето с огромно нетърпение, сега усещаме умора и раздразнителност. Хроничният стрес, на който сме подложени ежедневно допълнително придава тъмни окраски на картинката. И вместо да се радваме на хубавото време, сме умърлушени, с лошо настроение и с по-високо кръвно. Можем да се доверим на природата и да разчитаме на растителните адаптогени. Те подпомагат организма да се справи по-лесно с променящите се външни условия и постепенно да се адаптира към тях. Такава е например Гинко Билобата..

Уникално благотворно действие имат екстрактите от древната билка Гинко Билоба и екстрактът от най-силния натурален антиоксидант – Гроздовото семе.

Гинко Билобата е подходяща за употреба от хора, преживяли инфаркт или инсулт и от хора, предразположени към това, хора с високо кръвно налягане и такива с атеросклеротични плаки. Билката разрежда кръвта и не позволява образуването на съсиреци. Освен това тя засилва оросяването и кръвообращението към мозъка. Това благоприятства паметта и концентрацията.

Положителното действие на екстракта от Гинко Билоба върху сърдечно-съдовата и кръвоносната система се подсилва от екстракта от Гроздово семе. Той подобрява еластичността на стените на кръвоносните съдове, прави ги по-здрави и устойчиви, премахва атеросклеротични плаки по вътрешните им стени. Силните антиоксидантни свойства на екстракта от Гроздово семе го правят изключителен имуностимулатор с противовъзпалително и противоалергично действие.

Комбинацията от двата натурални растителни екстракта е ценна за хора с хипертония, попадащи в рисковата група на сърдечно-съдови заболявания. Освен това подобряването на концентрацията и паметта спомагат за по-високата работоспособност и по-пълноценното общуване.

Двата натурални растителни екстракта могат да бъдат от полза и на хора, страдащи от снижен тонус и хронична умора – състояние, често срещано дори и сред млади хора, предпоставка за което е слабата имунна система.

Двата екстракта, които се характеризират с много висока концентрация на биоактивните компоненти (100 мг Гинко Билоба екстракт и 50 мг Гроздово семе екстракт), са съставки на уникалния за българския пазар продукт – GinkgoVin. Екстрактът от Гинко Билоба в продукта е с фармацевтична чистота (< 5 ppм). 5 ppm е максималното количество Ginkgolic acid, за което се счита, че не дразни стомаха. Това е показател, който е важен при избора на продукт, съдържащ екстрак от Гинко билоба.  Една таблетка дневно осигурява необходимото количество от екстрактите за проява на благотворния ефект. Можете да намерите GinkgoVin  в аптеките без рецепта. Повече информация можете да откриете на http://botanic.cc/products