nabore.bg

България

Призив: Дошло е време за ново Възраждане

Какво искате от народ, който мълчи като риба и търпи като вол

 

В редакцията на Наборе.бг пристигна текста на Призив към всички българи от общественика Христо Джуров, капитан от далечно плаване. В него се прави тревожен и актуален анализ на съвременната политическа и обществена ситуация на българската действителност. Поради важността на поставените въпроси, предлагаме пълния текст на призива:

Към всички които се считат българи и милеят за България. Към  интелекта на България академици, професори, доценти, писатели, поети, учени. Към Патриарха и Светия Синод. Към свещениците от Българската православна църква. Към студентите и българските младежи и младите семейства. Към всички леви партии, движения, сдружения, организации на русофилите и патриотите.

Мили хора! Братя българи !

България с всеки изминат ден все по-бързо се движи към пропастта.  Нашата Родина загива. Хаосът и беззаконието с всеки изминат ден растат. България като държава се разпада. Тя се управлява от предатели, продали душите си на чужди на българския народ господари. Б.Борисов все по-ярко се утвърждава като едноличен управител на България с помощта на чужда държава и хора заблудени и купени за 30 сребърника (разбирай долара).

 

Сега е замислил, да подаде оставка

 

и да предизвика нови избори и в хаоса, който ще се задълбочи ,да  отстрани малките партийки от НС и си изфабрикува пълно мнозинство за да управлява еднолично. За да няма кой да го възпира в предателската му дейност. Ако продължаваме да мълчим,да се правим, че нищо не се случва и стоим скрити в дупките си скоро всички ще бъдем превърнати в колониални роби, а България ще спре да съществува.

Ето какво преди много години великия български поет и революционер Христо Ботев е писал, което напълно се отнася за сегашното ни положение: „Нашият народ е достигнал до такова гнусаво, скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на света, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с труда ти, с децата ти, и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш богу като най-последния грешник и чакаш второто дохождане на месия, за да бъдеш награден за своите страдания. Какво искате от подобен народ? Той е роб и роб безсловесен”.

 

Трябва да спрем да се делим на партии и партийки

 

 и да се караме непрекъснато, защото нищо добро не ни чака. Планът, който още в началото на миналия век, кандидатите за световно господство са приели за унищожението на славянските държави в голяма степен е изпълнен и продължава да се изпълнява, с помощта на българите-предатели. Българските младежи напускат страната. Турският и циганският етнос се увеличават и след 5 до 7 години те ще преобладават над нас и ще управляват България. България ще бъде заличена от картата на света и ще стане или вилает на Турция или ще съществува под друго име. Защо мразим себе си? Защо мразим собствената си Родина, завещана ни от нашите бащи и дядовци, които с кръвта и живота си са я защитавали? Да отхвърлим робското и еснафското, което се е наслоило над ценното, закодирано в душите ни. Ние сме потомци на една от най-древните държави. Това не го казвам за повдигане на самочувствието, а е признато от световната наука. Ние, само можем да се гордеем с нашето минало и история и го пазим като светиня. Ще оставим ли България да изчезне от картата на света? Ще се вдигнем ли в нейна, собствена и на децата си, защита? НЕ! НЕ! и НЕ!  Не трябва да го допускаме. Не трябва да допуснем да влезем в историята като унищожители на древната страна България.

За това трябва

 

да създадем Всенародно движение за спасението на България.

 

 Начело на това движение да застанат, както при Възраждането, интелектуалците и Българската православна църква. В него да се включат всички българи на които им е мила България. Да забравим своите идеологически и партийни пристрастия. На всички, идеологията трябва да бъде, спасението на България, а целта - вземането на властта и спиране движението на страната към пропастта. В това движение могат да се включат всички онези партии и движения, които се откажат от своите партийни пристрастия и се включат в него и работят всеотдайно за постигането на поставената цел – спасението на България.

Нашата цел трябва да бъде вземането на властта с преобладаващо мнозинство в парламента, за да можем да продължим  изпълнението на останалите си цели за спасението на страната. Да възродим българския дух. Да се вдигнем и да докажем, че сме достойни наследници на нашите деди. България е една от най-древните държави и не трябва да я оставим да загине. Тя има своето предназначение и трябва да я запазим за да го изпълни, в интерес на човечеството.

 

               Христо  ДЖУРОВ

              kapitana1935@abv.bg