nabore.bg

Докторе, защо?

Преработката на храната започва още от устата

Храненето и храната са част от нашия живот и са много важни за нашето здраве, тъй като ни дават всички полезни вещества, от които се нуждаем. Колкото и да не се замисляме, храненето е сложен процес, при който организмът извлича необходимите му нутриенти. Преработката на храната започва още от устата. В слюнката ни се съдържа ензимът амилаза, която започва да действа с дъвченето на храната. Втората спирка е стомахът, където стомашните сокове, със съдържащите се в него ензими, започват да смилат храната, която се превръща в каша. Мускулатурата в долната част на стомаха осигурява предвижването на съдържимото до дванадесетопръстника. Тук кашата е подложена на действието на ензими, съдържащи се в соковете, отделяни от жлъчката и панкреаса и преминава в тънките черва. Панкреатичната липаза смила мазнините, в условията на силно алкална среда на червата. Т.е. на всеки отделен етап от храносмилането са необходими ензими. Ензимите са протеини, които ускоряват химическите реакции в организма (понякога над 1000 пъти). Без тях процесите в организма биха протичали толкова бавно, че не би било възможно съществуването, а недостигът дори само на един ензим би повлиял на целия ни метаболизъм. Колкото повече разчитаме на синтезирането на ензими в организма, толкова повече го натоварваме и редуцираме времето му за възстановяване. Основната грижа на тялото е да осигури достатъчно хранителни вещества за съществуването си – като разгради и усвои продуктите и ги превърне в източник на полезни вещества. Този процес отнема много енергия, особено ако организмът трябва сам да синтезира липсващите ензими. При хранене, над 50% от енергията се изразходва за процесите на храносмилане. При силен стрес, много ниска или много висока температура, или друго екстремно обстоятелство, тялото се нуждае от много повече ензими, отколкото в нормално състояние.

Продуктът Enzy-Mill съдържа най-важните храносмилателни ензими, подбрани от неживотински източници - Amylase; Lipase; Protease 4.5; Protease 3.0; Alpha-galactosidase; Lactase; Cellulase; Bromelain. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти, като въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали. Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие. Таблетките в Enzy-Mill не съдържат животински продукти, оцветители и консерванти. Могат да се приемат и от вегетарианци.

Enzy-Mill подобрява храносмилането, като помага на храносмилателните ензими в човешкия организъм с допълнителната си сила, в резултат на което не чувстваме тежест и болки в стомаха, предотвратява подуването и намалява газовете. Във всяка кутийка Enzy-Mill има малка книжка за здравословното хранене с полезни съвети. Повече информация можете да намерите на http://botanic.cc/products/enzy-mill/.