nabore.bg

Докторе, защо?

Да започнем на чисто: Преборете цистита след летния отпуск

Сезонът на отпуските свършва и малко по малко се захващаме с ежедневните си задължения. Обикновено ни е нужно известно време за адаптация и привикване с новия, стар начин на живот. За съжаление освен липсата на концентрация, раздразнителност и умора, често новият работен сезон е съпроводен с други неприятни преживявания. ”Ходих на море, но се върнах с цистит”  –  това е доста често срещана реплика. Хубавите емоции от почивката са помрачени от неприятното състояние – чести позиви за уриниране, пареща болка. Циститът нерядко е свързан с ваканциите, заради риска от външно замърсяване, морето, басейна, дългия престой с мокри бански.

За щастие, има решение, което да облекчи това мъчително състояние, без да притежава никакви странични ефекти. Най-ефикасното билково средство срещу инфекции на пикочния мехур е червената боровинка. Тя е единственият плод, който е защитен от AFSSA (Agence française de sécurité sanitaire des aliments – Френската агенция за безопасност на храните) като средство за лечение срещу Escherichia coli, бактериите, най-чест причинител на цистит. Само червената боровинка съдържа специфични проантоцианиди PACs A, които се прилепват към бактериите и ги „извозват” чрез урината извън организма. За да се осъществи това „извозване” и за да се изчисти тялото oт бактериите, е необходимо да се повиши диурезата. Точно това правят диуретиците. Като засилват отделянето на течност от тъканите, те елиминират вредните вещества. Такава е Златната пръчица. Тя действа диуретично, противовъзпалително и подпомага имунната система. Освен това има противомикробно и болкоуспокително действие. От фитолекарствените продукти при уровъзпаления, регистрирани в Германия, например, продуктите, съдържащи Златна пръчица са най-много.

Продуктът „CystiRen” (Цистирен) е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А. Стандартната дневна доза съдържа 72 мг проантоцианидини, осигуряващи бърз лечебен ефект. Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците. Усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е и може да се приема от деца, бременни и кърмещи. Може да се използва и като превенция.   Повече информация можете да откриете на http://botanic.cc/zashto-jenite-boleduvat-po-chesto-ot-cistit/


Хубавите емоции от почивката са помрачени от неприятното състояние – чести позиви за уриниране, пареща болка.

Хубавите емоции от почивката са помрачени от неприятното състояние – чести позиви за уриниране, пареща болка.

 Най-ефикасното билково средство срещу инфекции на пикочния мехур е червената боровинка.

Най-ефикасното билково средство срещу инфекции на пикочния мехур е червената боровинка.