nabore.bg

България

За внучетата: Празник на буквите с много изненади готви Столичната библиотека

На 21 май, сряда, по случай Деня на славянската посменост и култура, Столичната библиотека организира празник „За буквите, за възродените хора и още нещо...”. Началото е от 12 часа, а мястото – на откритата сцена пред библиотеката на площад „Славейков” № 4.

Преди това от 10,00 ч. деца от софийските училища ще плетат гирлянди от цветя, с които ще украсят паметника на Петко и Пенчо Славейкови.

Български автори, лауреати на национални литературни конкурси (Ана Боянова с литературна награда на името на Блага Димитрова, Йордан  Ефтимов - носител на награда за поезия "Христо Фотев", Васил Георгиев удостоен с литературна награда на Фонд "13 века България") ще връчат награди на победителите в литературния конкурс за есе на тема "Библиотеката в ерата на Водолея".

На празника ще бъде представена документалната изложба "Делото на Кирил и Мeтодий в литературата, изобразителното изкуство и музиката".

Вокалната група "Смехоранчета" и деца от школата за народни танци към Националния дворец на децата ще зарадват публиката със свои изпълнения. Гражданите ще могат да разгледат и изложбата "Първите български буквари". (Подготвена e съвместно с Националния литературен музей и посветена на отпечатването на "Буквар с разни поучения", по-известен като Рибния буквар на д-р Петър Берон. Изложбата представя оргиналното издание на буквара от 1824 год., както и оргинали на други възрожденски буквари и учебни помагала.).

За публиката и децата ще има много награди и изненади за гостите.

 

Наборе.бг


Заведете децата и внучетата си следващата сряда на естрадата пред Столичната библиотека на площад

Заведете децата и внучетата си следващата сряда на естрадата пред Столичната библиотека на площад "Славейков"