nabore.bg

Хората говорят

Правнучка наследи Ванга

Кристина започнала да предсказва навръх Гергьовден

 

Българската пророчица Ванга е предала способностите си на една от своите правнучки, твърдят хора от Петрич. Местните наскоро разбрали за  неподозираната дарба у едно от момичетата. Става дума за правнучката Кристина.

Както е известно, Ванга няма свои деца. Осиновила си е момиченце на име Венета. Това става през 1941 година, когато заедно с мъжа си Димитър Гущеров

 

решават да отгледат детето.

 

Тъй като няма кръвни потомци, мнозина смятат, че Ванга няма да може да предаде пророческите си дарби на никой. Върху Венетка са правени доста експерименти. Още като по-малка е правено опит да бъдат открити у нея някакви специални заложби, но без успех.

Днес обаче Венета Гущерова-Пандева, която живее в Петрич, има големи деца и внуци. Едва в тийнейджърска възраст една от внучките й Кристина

 

започва да получава странни видения

 

по време на сън. Впоследствие всичко се сбъдвало. Дълго време тя не казвала за това на родителите си, за да не ги безпокои. Най-интересното е, че виденията й започнали ден, след като бе открита къщата-музей на Ванга.

Официалната церемония се състоя на 5 май 2008-а година и на нея присъства самата правнучка на пророчицата – Кристина. Още в нощта срещу Гергьовден на сън й се явил Свети Георги.

След това Кристина започва да разбира за събития, които още не са се случили – неродени бебета, бъдещи сватби, смърт и др.

Самото момиче не иска по никакъв начин да се  занимава с ясновидство и дори продължава да крие от хората за пророческите си способности. Само няколко от най-близките й приятелки са слушали историите на момичето. За една от тях Кристина дори познала, че

 

ще пребори коварна болест.

 

Лекарите не давали оптимистични прогнози за приятелката на Криси, но правнучката на Ванга я успокоила, че до месец болестта ще изчезне. Предсказанието се сбъднало.

 

Христина МИХАЙЛОВА, Петрич


Пророчицата леля Ванга

Пророчицата леля Ванга

Семейството на Ванга пред нейната къща в Петрич. Момичето с розовото яке е Кристина

Семейството на Ванга пред нейната къща в Петрич. Момичето с розовото яке е Кристина

Правнучките Кристина и Димитрина разглеждат спалнята на Ванга. Снимки: сайта Чудеса.нет

Правнучките Кристина и Димитрина разглеждат спалнята на Ванга. Снимки: сайта Чудеса.нет