nabore.bg

В храма

Според старите ръкописи: Прабабата на Исус също правела чудеса

Прабабата на Исус се казва Исмерия, разказват изследователи на Библията. Информация за светицата били намерени в доста цялостни и изчерпателни еврейски ръкописи. Жената била баба на майката на Божия син – Дева Мария.

Според намерените във Флоренция източници, Исмерия е била дъщеря на Набон, юдей от рода на цар Давид. Светицата се омъжила за Санто Лисео. Мъжът бил описан като патриарх на Божия народ, но за него няма повече данни. Двамата имали една дъщеря от брака си, която нарекли Анна. Когато момичето навършило 12 години, баща й починал.

Двете жени останали на улицата и започнали да се препитават почти само с просия. В един приют към болница Исмерия започнала да прави чудеса, почти идентични на тези, които е направил Исус няколко години по-късно. Само един пример е фактът, че успяла с една риба да нахрани 100 човека.

Анна, дъщерята на Исмерия се омъжила Йоаким, продължават да изясняват изследователите.

Според тях от този брак се ражда Дева Мария. Смяташе се, че Исмерия е била баба на Йоан Кръстител. Други пък бяха категорични, че тя е била само сестра на истинската баба – Анна.

 

Наборе.бг