nabore.bg

Тежката дума

Какво ни чака: Позорното тържище за президентите е отворено

Срам за народа – тези карикатури ли се гласят да станат държавни глави

 

Всякакво чудо очаквах в тази предизборна кампания, но такава гадост не бях и помислил, че ще се случи – едва кретащ болник, на акумулаторно  дишане, брадясал, отпуснат и занемарен, се гласи да стане слуга на народа, т.е. президент. Става дума за Митьо Пищова, този изпростял и развратен самохвалко, който цял преход демонстрира не ум, не труд и бизнеспостижения, а похотливост. Унижаваше младите момичета като разказваше, че пърхали около него

 

и му предлагали прелестите си.

 

 Сега унижава българския народ, че ще го храни с кебапчета, кюфтета и бира, ако гласува за него. Преди време едва не умря, но лекарите го спасиха и той отново започна да тръби, че пак е във форма и готов за сексуални подвизи. После му хрумна да се обеси публично, но почувства, че дългът го зове на полза роду и пак оживя. Вице ще му бъде чалгаджията Радо Шишарката, известен с мръснишките си песни „Курви, сбогом” и „Тигре, тигре”. И той преживя тежко заболяване, подобно това на патрона си. Та тази жалка развалини Митьо ли ще представлява България пред света? Срам!

Но само той да е! Всяка файтонджийска партийка реди имена на кандидати за бащи и обединители на нацията. Вече 20 политически партии, коалиции и инициативни комитети са регистрирани в ЦИК, ще обикалят страната, ще призовават народните маси, ще обещават да прокарват реки и да строят мостове над тях. Ще гледаме физиономиите им и по телевизионните студиа.  Ще бъде досущ като в „Бай Ганю прави избори”.

Вечните кандидати за властта

 

 отново напират напред.

 

 Пръв е Веселин Марешки, собственикът на първата частна „социална политика”, който раздава пари на стачници, продава евтин бензин и лекарства на ниски цени, но в близката до нас аптека винаги няма нужното лекарство и ни предлагат заместители. Неукротимият оптимист Жорж Ганчев отново извади рапирата /този път без китара/, но си избра за вице един намръщен песимист и поддръжник на Б. Борисов. Безцеремонната и напориста Татяна Дончева цъфти безспир на телевизионните екрани, за да ни убеждава, че тя единствена е най-способна и оправна да управлява държавата. На всяка институция намира кусури, а нейната партия била най-умната. Телевизиите като закъсат за злоба и викат Танчето на помощ. Не е ясно защо я причисляват към лявото пространство, след като тя отдавна и неведнъж се отрече от него /”А кой е казал,че сме лява партия?” каза в телевизионно интервю/. Знамето развя и Ивайло Калфин,

 

който винаги се озовава там, където има гювеч.

 

Имаме си вече за кандидат президент и доказан педофил. Отнякъде може да изскочи и гей, този сой сега е модерен. Нищо чудно да се пръкне и някое двуполово или безполово същество.                                                           

Тежка участ се падна на българския народ през тази година. Трябва да плаща 630 милиона евро за беленските атомни реактори, да прави бюджет, да плаща изравнителни сметки, да вари лютеница, ракия и компоти, че и да избере бащицата си. И след време пак ще съжалява, че е сбъркал. Но ще го преживее. До следващата грешка. 

 

Доц. д-р Стоян ВЛАЙКОВ*


Бай Ганю пак ще прави избори...Карикатура Тодор ЦОНЕВ

Бай Ганю пак ще прави избори...Карикатура Тодор ЦОНЕВ