nabore.bg

Хората говорят

Светска хроника: Последният експремиер на Живков излезе на светло

Бившият министър председател и член на Политбюро на ЦК на БКП Георги Атанасов се появи неочаквано на премиерата на новата книга на топразузнавача ген. Тодор Бояджиев преди дни в столичния Военен клуб. Последният български премиер от времената на Тодор Живков бе в добра физическа форма и завидно самочувствие – поздравяваше наляво и надясно познати и приятели. Миналата година той навърши 80 години и рядко може да бъде забелязан на обществени събития от всякакъв характер.

80-годишният Атанасов седна на втория ред, запазен за вип-персони в голямата зала на клуба. Веднага до него се настани ексвицето му, бивш министър на културата и кандидат член на Политбюро Георги Йорданов – който от години е „постоянно присъствие” на всяко голямо културно събитие в София.

Георги Атанасов бе облечен в любимото си кожено рокерско яке, което носи от години, загърнат в топъл шал. Както е известно, той отдавна е вдовец и живее в обширния си апартамент на „Царя” срещу Руската църква. Отвреме навреме Атанасов може да бъде видян в някой кабинет на болницата „Токуда”, където ходи за някои лечебни процедури. Компания на двамата бивши живкови министри през цялата вечер правеше „запалката” на АБВ Румен Петков. С малко закъснение в залата пристигна вицепрезидентката Маргарита Попова, която не поздрави бившите величия на БКП, макар че седна на метри от тях. Същата сериозност излъчваше и шефът на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, който пък бе съсед по стол на Попова.

 

Наборе.бг    


Георги Атанасов - последният премиер на България от Живкво време

Георги Атанасов - последният премиер на България от Живкво време

Атанасов в дома си на булевард

Атанасов в дома си на булевард "Руски" в столицата. Снимка в. "168 часа"