nabore.bg

Литературен мегдан

Къде, кога, какво: Покани от литературния салон „Старинният файтон”

  • На 19 март 2018 г., понеделник, от 18.00 ч. в читалището " Никола Вапцаров" в Благоевград нще има представяне на новата книга на художествения ръководител  на Националния литературен салон  „Старинният файтон” Велин Георгиев "Висока цена"
  • На 20 март 2018 г., вторник, от 18.00 ч. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в столицата , ул. "Шипка" №34 ще бъде представянето на книгата на академик Дмитрий Лихачов” "Руската култура". Преводът е на Мария Петкова. Ще има слово на проф. Аксиния Джурова.
  • На 21 март 2018 г., сряда, от 18.00  ч. в Национален клуб на БСП, ул. "Позитано" №20 в столицата ще се състои творческа вечер по случай световния ден на поезията - 21 март с участието на поети от всички поколения. Водещ на вечерта - Боян Бойчев.
  • На 22 март 2018 г. ,четвъртък, от 19.00 часа, в залата на Съюза на българските композитори, ул. „Иван Вазов“ №21 в столицата ще има музикално-поетична вечер, посветена на 90 години от рождението на Кинка Константинова. Слово - на д-р Елена Алекова. Рецитал на Цонка Великова. С участието на Благовеста Константинова, Благовеста Ангелова, Елица Нешевска, Кристина Александрова, Ивайло Донков, Калина Томова, Нели Колева и др.
  • На 26 март 2018 г., понеделник, от 18.00 ч. , в Национален клуб на БСП в столицата, ул. "Позитано" №20, е насрочено представяне, съвместно с издателство "Български писател" на Стоян Милев и неговия роман "Открадната съдба". Водещ - Димитър Христов. Ще има и рецитал по книгата.

 

www.nabore.bg