nabore.bg

България

Покана: Елате на ”Демони” - дебютният проект на Театрално сдружение Enso

Театрално сдружение Enso ви кани на постановката “Демони”, на 9 ноември от 19.00 часа в театър Азарян(НДК). Авторът Ларш Нурен е най-признаваният шведски, бихме казали дори и скандинавски, драматург след Аугуст Стриндберг.

 Една от най-емблематичните пиеси на Нурен е “Демони”. Още с излизането си, критиката я оприличава на "Кой се страхува от Вирджиния Улф", но с елементи на фарс и черна комедия.

Творбите на Нурен са реалистични и често се въртят около семейните и личните отношения. Между онези, които са обеднели и се коренят в дъното на обществото, или тези, които живеят в материален комфорт, но емоционална несигурност. Режисьор на спектакъла е Крис Шарков.

В представлението са ангажирани четирима млади актьори

 

На сцената виждате Катарина и Франк, които са в средата на 30-те, живеят заедно от 9 години и нямат деца. И двамата се намират в пределна точка на досегашния си живот. Плановете за вечерта се провалят и съвсем импровизирано те канят на гости съседите си Йена и Тумас. Те изглеждат абсолютно нормална семейна двойка - с две деца и без видими конфликти. Но под въздействието на алкохола, вечерта придобива неочаквано развитие с все по-сюреалистични и порочни социални игри.

В спектакъла участват Александра Димитрова, Адриан Филипов, Камелия Хатиб и Стоян Младенов. Преводът от шведски е на Любомир Гиздов, сценография - Илияна Кънчева, музика - Емилиян Гацов-Елби.

Сцена от спектакъла "Демони"

 

Театрално сдружение Enso, зад коeто стоят Александра Димитрова, Адриан Филипов и Камелия Хатиб, ще продължи да развива сектора на независимия театър. Тяхната цел е да се представят утвърдени и изгряващи чуждестранни драматурзи, непознати на българската публика.

Следващият им проект е с премиера в края на ноември. Казва се “Всички малки светлинки” и режисьор е Стоян Радев. Очаквайте!

Последвайте ни:

www.facebook.com/sdrujenieEnso

            www.instagram.com/enso.theater/