nabore.bg

България

Покана: Да почетем журналиста Тодор Коруев

Тодор Коруев със своя братовчед Бисер Киров. Снимка Иван Стоименов

 

На 1 април 2022 г. се навършва  една година без известния журналист Тодор Корув. Всички го помним с неговото блестящо перо, аналитична, точна и трезва мисъл, непримирим боец за лявата идея! Преди една година Родопа загуби своя достоен син, патриот, познавач на традиции и легенди.

Тодор  Коруев е роден на 24.11.1942 г. в Момчилград. Повече от три десетилетия се занимава с журналистика - във вестниците “Вечерни новини”, “Работническо дело” и “Дума”. Дългогодишен първи зам. главен редактор на в. “Дума”. Автор на “Момчилград. Летописи” (1977), “Горещи думи” (интервюта, 2005), “Тодор Генов: литературна анкета” (2007), “Горещи думи 2″ и др. Член на СБП и СБЖ. Носител на наградата на Съюза на българските журналисти през 2005 за цялостен принос. Главен редактор на изд. “Захарий Стоянов”. Живее в София. Умира на 1 април 2021 г.

Книгата за историята на вестник "Вечерни новини" е последната, която се появи под перото на Коруев


На 7 април т.г. в залата на Тракийското дружество в София на улица „Стефан Караджа” (на гърба на НАТФИЗ) ще бъде представена неговата книга за историята на вестник „Вечерни новини”.  

Заповядайте да почетем делото и творчеството на големия журналист и публицист, на незабравимия ни колега от вестникарството Тодор Коруев.

 

www.nabore.bg