nabore.bg

Красиви всеки ден

Едно на ум: Поддържайте обувките и те ще ви служат дълго

Красивата, модерна, елегантна обувка има своето задължително присъствие в гардероба на всяка стилна жена. През всеки сезон вашите крака трябва да изглеждат безупречно! И даже най-нежната, фина и елегантна обувка ще съхрани задълго своята красота, ако полагате правилни грижи за нея.

През есенния сезон сравнително рядко се радваме на сухо и слънчево време. А типичните дъждове диктуват по-особени правила за грижа за обувките. Имайте предвид, че след това и зимата ще бъде голямо изпитание за издръжливостта им поради различните химикали, солта и пясъка, използвани за топене на снега.

Ако не се спазват нужните мерки за предпазване, вашите обувки могат сериозно да пострадат – променя се цветът, формата, може даже и да се прокъсат. Затова нека запомним основните правила за съхранение на обувките, които, ако ги спазваме, ще ни помогнат да избегнем всички тези неприятности.

1. Когато си купите нови обувки от магазина, веднага използвайте специално предназначени средства за защита от замърсяване и вода. Не се скъпете за тази покупка, защото ще е много необходима за бъдещия добър вид на обувките ви.

2. Ако новите ви обувки са с кожена подметка или тънко токче, незабавно сложете гумена подметка или защитни капачета. Процедурата е много бърза и евтина. Могат да го направят във всяка обущарница.

3. Купувайте наведнъж по няколко чифта за даден сезон. Обувките трябва да се сменят всеки ден, за да може да съхнат както трябва. Според специалистите на обувката й трябва поне едно денонощие, за да изсъхне окончателно, даже и да е носена в сухо време.

4. Оставяйте намокрените обувки да съхнат на стайна температура върху попивателна подложка. Не използвайте средства за допълнително загряване. Отоплителните радиатори, сешоарите и печките са изключени!

5. Обработвайте обувките със специализирани пасти и кремове само след напълното им подсушаване.

6. Старайте се да се обувате винаги с обувалка. Когато ги събувате, не се опитвайте да ги смъкнете с пръстите на другия крак.

7. Използвайте само изпитани средства за грижа за обувките и само такива, които подхождат на материала, от който са направени. Излишните експерименти само ще навредят!

 

Наборе.бг