nabore.bg

България

Почина Костадин Чакъров, съветникът на Тодор Живков

На 26 декември т.г. внезапно почина другарят Костадин Чакъров, член на Политическото бюро на Съюза на комунистите в България, председател на същата организация до 2013 година, се казва в съобщение на СКБ.

Костадин Чакъров бе известен като последният жив политически съветник на Тодор Живков, деец на ДКМС и БКП. Роден е през 1947 г. в Пловдив и съвсем наскоро преди смъртта си навърши 70 години.

Преди 1981 г. той е бил съветник и на Людмила Живкова. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийския университет. Работи последователно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП.

От 2010 до 2013 Костадин Чакъров е председател на Съюза на комунистите в България. Автор е на две мемоарни книги, посветени на работата му във висшия апарат на БКП, които през 90-те години на миналия век имаха голям успех сред читателите си.

Костадин Чакъров има син – Христо Чакъров, собственик на Exibu GMBH – компанията, която от юни 2016 г. притежава дружеството „Дир.бг“ АД.

 Поклонението пред тленните останки на другаря Костадин Чакъров ще се състои на 29 декември 2017 г., петък, от 13:00 ч. в църквата „Свети Седмочисленици“ – София

Наборе.бг

 


70-годишният Костадин Чакъров бе последният жив политически съветник на Тодор Живков

70-годишният Костадин Чакъров бе последният жив политически съветник на Тодор Живков