nabore.bg

От нашата камбанария


НАП – село без кучета, държавата – разграден двор

 

Изнесени са ЕГН-тата, други лични данни и поверителна информация за над 5 милиона български граждани, както показва бегъл поглед след скандала с НАП. На този много позорен факт, министърът на вътрешните работи Маринов отговори с безумното обяснение: „Няма страшно – обемът на изтеклата информация е незначителен... Това са само 3% от цялата информация на НАП”.

Скандално е и друго – хакерите сами съобщиха за това, което са свършили. За „подвизите си” изпратиха специално писмо до няколко медии. Излиза, че ако не бяха съобщили за изтичането на данни от масивите на НАП, никой нямаше да научи за пробива. И НАП щеше да продължи да се тупа в гърдите като авторитетна държавна институция, премиерът да се хвали, че сме по-стабилни от гранитна скала, че „животът ни е по-слънчев от пролетен ден”...

А то какво се оказа – НАП е като село без кучета, а държавата – разграден двор... Кой откъдето завърне може да краде, да влачи и обсебва всичко – от суджуците, апартаментите и къщите за гости, до файловете ни в държавните суперкомпютри, които уж се пазят от закона!    

 

 Валентин БОЯДЖИЕВ

www.nabore.bg

 

 

 

 

 

 

 


Валентин Бояджиев

Валентин Бояджиев

Валентин Бояджиев