nabore.bg

В джоба

Кабинетът ще гласува 40% по-евтини карти за обществен транспорт на пенсионерите

Ще има и други мерки за овладяване на инфлацията

 

Тази седмица Министерският съвет ще гласува антиинфлационни мерки, които бяха подготвяни в продължение на последните над два месеца от служебния кабинет. Това обяви министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на отчет на направеното по време на служебното правителство.

Планирано е да гласуваме 40% по-евтини карти за обществен транспорт за пенсионерите, 70% намаление за картите за учениците и безплатно пътуване за деца до 10 години”, разкри министърът по телевизията тази неделя.

Това е и първото конкретно изявление по отношение на новите мерки. Министър Стоянов уточни, че това е само един аспект от подготвяния пакет от мерки за овладяване на инфлацията. Те (бел. р. - мерките за обществения транспорт) са по-лесни чисто технически да бъдат изпълнени“, коментира министърът.

По всяка вероятност отстъпките от абонаментните карти за пенсионери и ученици ще бъдат гласувани на регулярното заседание на кабинета в сряда. По отношение на скъпите горива министърът каза, че все още се изготвя мярка и за тях, така че да няма опити за злоупотреба“ след нейното въвеждане.

Припомняме, че кабинетът говори за въпросните антиинфлационни мерки от около два месеца. Преди две седмици пък парламентът взе решение помощта за горива да се трансформира към уязвими групи под формата на ваучери.

 

www.nabore.bg