nabore.bg

Лични драми

Какво ме ядосва: По детските площадки е мръсотия до шия

Телевизията ме информира, че някой е “пич”, че всичко е “супер” и “готино”

 

Настъпва най-хубавият сезон - пролетта! Но освен лошото ми здраве и самотата в която живея, натъжава ме ежедневието. Тъй като общувам най-много с телевизията, нека започна от там, Непрекъснато ни заливат с лоши новини и бедствия, убийства, кражби. Не мога да се сърдя - такъв е животът. Но ме ядосват и ефирните деколтирани блузки без ръкав на говорителките (защото при тях е лятно топло), а аз и съседката ми гледаме телевизия, облечени като за ски и увити в одеяло. Защото цяла зима живеем на една духалка.

Ядосват ме депутатите, министрите, културните дейци, когато упорито “мякат”, когато дъщерята на известна звезда казва: “Мама е пич, мама е чук”, когато поздравяват народна певица за рождения й ден с “Хепи бърдей ту ю”. Най-много ме дразни обяснението на какви не гости в студиото, пък и водещи предаването, че нещо е “о’кей”, “готино”, “супер” и особенно това “чао” от сутрин до вечер. Защо забравихме,че българската азбука е призната от Европа и никой не ни е забранил да се разделяме с “довиждане”, “до чуване “ или “сбогом”?

На улицата ме натъжават боклуците, бурените около блоковете... В нашия град се направиха много детски площадки, което е хубаво. Около пейките на които си почиват майки и баби, докато си играят децата, ще видите че е засипано от слънчогледови люспи и фасове.

 

Мария ИВАНОВА, Русе