nabore.bg

Пред телевизора

По БНТ: Премиера на биографичен филм за Цветана Манева

„Сцени от един вдъхновяващ живот" ще се излъчи на 7 декември от 21:00 часа

 

Обществената телевизия е подготвила документален филм за обичаната актриса Цветана Манева. Лентата „Сцени от един вдъхновяващ живот" проследява цялата кариера на актрисата от първата до последната ѝ роля на театралната сцена, както и най-значимите образи, изиграни от Манева на големия екран. Тя споделя за най-важните личности, белязали живота ѝ, за събитията, решенията, сбъднатите и несбъднати мечти.

Филмът за Цветана Манева ще се излъчи по БНТ 1 на 7 декември, 2022 г. (сряда) от 21:00 часа. „Сцени от един вдъхновяващ живот“ е поредният интригуващ филм, който режисьорът Димитър Шарков прави за документалната поредица „БНТ представя“. Шарков има дългогодишен опит като режисьор в БНТ и е носител е на много международни награди от телевизионни фестивали. Режисьор е на редица новогодишни програми, музикални постановки, телевизионен театър и документални филми. По лентата за Цветана Манева работи заедно с оператора Николай Илиев и монтажиста Васко Иванов. 

„Искам да благодаря на екипа на „БНТ представя“ за този изключително успешен сезон и да благодаря на Цветана Манева за доверието, защото знаем, че БНТ в годините назад е пазител на визуалната памет за редица български легенди, но днес ние нямаме монопл върху историите на хората, нямаме единствения ключ, който отваря вратата към душата на всяка популярна личност, която искаме да покажем, затова още веднъж благодаря на г-жа Манева, че ни допусна до своя свят.“, каза Антон Андонов – член на Управителния съвет на БНТ.

„Аз наистина мисля, че „БНТ представя“ е най-успешният проект на БНТ в последно време. Аз съм работил по много филми от тази поредица, но най-вълнуващ беше този с Цветана Манева. През 1963 г. Цветана Манева снимаше филм в Търново, в моя роден град и от тогава до сега аз съм влюбен в нея.“ – сподели режисьорът на филма Димитър Шарков.

„Усмихвайте се – няма друг начин и всичко ще е наред. Хубаво е да си млад и ако ние даряваме младите с повече доверие, с повече уважение към това, което мислят и се опитват да направят може би ще помогнем да успеят. И не гледайте старите хора снисходително, говоря на младите, това е вашето бъдеще. В мое лице – брутално!“– казва във филма голямата Цветана Манева.

 

www.nabore.bg