nabore.bg

Пред телевизора

По БНТ 1: Предаването „Библиотеката" търси най-добрата книга за 2021 г.

Ще има специални награди за зрителите, които ще решат коя да е тя

 

Пред Коледа предаването „Библиотеката“ по БНТ 1 стартира кампанията за най-добра книга на 2021 година. Решението ще бъде на верните и любознателни зрители на националната телевизия.

Всеки, който иска да участва в гласуването, трябва да изпрати предложението си в страниците на предаването във Фейсбук и Инстаграм на  /@bibliotekata_bnt/ или на имейл bibliotekata@bnt.bg. По желание, може да посочи и защо избира съответната книга. Единственото условие е тя да е издадена през 2021 г.

Коя е книгата на годината, според зрителите на „Библиотеката”, ще стане ясно в последното издание на предаването за 2021 г. - на 26 декември. Някои от зрителите, които са се включили с предложения в търсенето, ще получат и специални книжни награди и срещи с български писатели.

Както знаете, от 2021 г. предаването "Библиотеката" по БНТ 1 е с изцяло нов облик и нов водещ. Анна Ангелова поема формата, като целта е предаването да бъде ексклузивна територия за книги, хора и идеи. В емисията има отделни части като: "Музикална библиотека", „Кино библиотека“ и др. В рубриката „Литература без граници“ са представяни интервюта с чуждестранни автори и се търси тяхната гледна точка към света днес. Детската литература и светът на илюстрациите остават на фокус, но към тях ще добавим електронните и аудиокнигите. Биографиите и автобиографиите, както и изданията за пътешественици са сред най-търсените през последните години, затова "Библиотеката" отделя време и за тях. Анна Ангелова надниква и в библиотеките на известни личности и разбира какво четат те и кои са книгите, които са им повлияли и са ги променили.

„Няма да пропуснем детската литература и света на илюстрациите, но ще добавим и акцент върху електронните и аудиокнигите. Нашата мисия е да отключим сетивата на повече хора към литературата, защото човек е това, което чете, слуша и гледа. Важно е да бъдем в крак с времето“ допълва водещата Ангелова. „Библиотеката" е наследник на едноименното предаване от 2006 г. с автор и водещ Георги Тенев. През годините водещи на предаването са били още Андрей Захариев, Георги Ангелов, Надежда Московска, Николай Колев.

Предаването се излъчва всяка неделя от 15:30 часа по БНТ 1, с повторения по БНТ2 и БНТ4. Е-адрес: bibliotekata@bnt.bg

Драги зрители и читатели, изпратете своето предложение за най-добрата книга за 2021 г.

 

www.nabore.bg