nabore.bg

Пред телевизора

По БНТ ще гледаме световните футболни квалификации за Катар-2022 г.

Българската национална телевизия ще покаже за зрителите си мачовете от Световните квалификации за първенството в Катар 2022 г. По две програми – БНТ 1 и БНТ 3 от 1 - 8 септември т. г. футболните страсти няма да стихват чак до края на лятото. Акцентът, разбира се, ще падне върху националния ни отбор.

Ето и мачовете по дати и часове:

Безспорно най-очакваният двубой е на 2 септември, когато България гостува на новия европейски първенец Италия. Срещата ще се състои във Флоренция. „Скуадра адзура" е в безпрецедентна поредица от над 30 мача без загуба, а апогеят на селекционера Роберто Манчини дойде в средата на юли, когато италианците триумфираха с титлата на Стария континент за първи път от 1968 г. насам. След онази нощ на „Уембли“, сега Италия за пръв път ще бъде в действие, вече в качеството си на властелин на Европа. От друга страна, родните лъвове са в затруднено положение след първите си три мача за квалификациите и задължително ще търсят благополучен резултат. Мачът в четвъртък (2 септември), вечерта ще се излъчва по БНТ 1 и е с начален час 21:45 ч.  Студийната програма с водещ Илиян Енев започва точно в 21:00 ч. От мястото на събитието във Флоренция и как е обстановката ще предават специалните пратеници Ивайло Ангелов и Стефан Георгиев.

На 5 септември националният отбор на България ще премери сили с отбора на Литва.  Двубоят ще бъде на стадион „Васил Левски", 19:00 ч. по БНТ 1. Ще коментира Петър Василев.

За завършек на този мини маратон от мачове в края на лятото идва и приятелският мач срещу Грузия на 8 септември - отново в София и отново на националния стадион. Началото е в 19:30 ч.

Освен мачовете на нашите национали в програмата на БНТ 3 в периода 1 - 8 септември попадат още интригуващи битки като Франция - Босна и Херцеговина, Унгария - Англия, Украйна - Франция, Англия - Андора, Швейцария - Италия, Нидерландия - Турция, Полша - Англия.

Във всяка една от вечерите на 1, 2, 4, 5, 7 и 8 септември зрителите по традиция ще могат да видят обзор на всички квалификации из цяла Европа, като това ще се случва в рамките на половин час 10 минути след полунощ.

Българската национална телевизия няма да пропусне и изявите на младежкия ни национален тим, като на 7 септември ще покаже квалификацията за Европейско първенство до 21 години между България и Уелс. Срещата започва в 18:30 ч. и попада в програмата на БНТ 3.

Не пропускайте футболните емоции за Световни квалификации за Катар 2022 г. от 1 - 8 септември по БНТ 1 и БНТ 3!

 

www.nabore.bg