nabore.bg

Майтап да става

До началника на сайта Наборе.бг: Уведомително писмо от кравата Пенка

Относно : Некои фалшиви новини и слухове по отношение на моята особа

 

Уважаеми г-н Бояджиев,

Обръщам се към вас, защото моят използувател и юридически собственик е на възраст подходяща за вашия сайт, но той е електронно непросветен, поради което се налага аз да  ви пиша.

Първо трябва да ви кажа, че всичко което се изприказва по отношение на моето пребиваване отвъд бариерата е фалшива новина. Така е защото аз минах на наша българска територия, която сега е заградена от друга държава, поради известния договор подписан в Ньой. Това първо! Второ, аз минах по пътя на моите прародители, които далеч по рано от сегашните гранични власти са имали представа за възможностите на ЕС. Трето, съвсем преднамерено продължават да ме представят в СМИ, като някакво заблудено говедо, което минава границата на Европейския съюз. Ако не бях аз, как моите колеги и приятели от другата страна на бариерата, щяха да разберат каква месомелачка ги очаква, като станат и те членове на този съюз. Това бе мой свещен кравешки дълг, да ги предупредя, да знаят какво е бъдещето им на суджуци, колбаси и всичко, което може да се направи от кожа, рога и копита в близко време.

          Освен това, новината е фалшива, защото аз не съм бременна, както ме представиха фалшиво в началото, защото, колкото и неудобно е да призная, аз български бик не съм срещала все още, не съм упражнявала секс в буквалния му известен вид с подходящ и желан партньор. Между нас казано това бе другият повод да прекося границата, но том колегите мъжкари хванаха гората и отидоха усвет, да не би да им лепна някоя луда крава като имат предвид Тереза Мей. И накрая да ви кажа, там ветеринарите така си пазят добитъка, че болест можеш да занесеш, но не и да прихванеш. Не искам да река нищо лошо за нашите специалисти, ама те горките са толкова изгладнели с тия ниски заплатици, че само гледаха как да ме разпарчетосат.

          Та затова се обръщам към Вас г-н главен редактор, защото от фалшива новина щях да  си стана  реален суджук и саздърма,  ловджийски кебап и какво ли не още, което го има в менютата на близките крайпътни и крайплощадни ресторанти. Но Европа и света се застъпиха за моята говежда цялост и , слава Богу, оцелях. То знае ли се кое е по-доброто..?

          Не зная ще бъде ли интересно да ви опиша моята чуждоземска одисея, ама, ако трябва да съм откровена докрай, ще си призная, че съм кръвно обидена. Защото докараха от ЕС едни нови породи говеда с бели и черни петна, не знам защо им викат черношарени. Е, може ли една крава хем да е черна, хем да е шарена, питам аз, ама това са си други европейски работи. Та тия значи, черношарените - чужденките давали много мляко. Дават, ама стоят, ядят и ги доят, тия не са видяли трева, ливада, гора, балкан, естествени витамини и аромати на билки и цветя. Затова тръгнах да отида на запад, че ако може и със чуждоземско поколение да се сдобия, да принеса и аз някаква полза за родното говедовъдство, а не да ми се фукат ония черношарените цистерни, дето произвеждат суроватка, но пък за сметка на това – много.

          Та господин главен редактор, обръщам се към вас,  ако може да ми помогнете в бъдеще и аз да се сдобия с поколение, ама наше си българско, та да увеличим българските говеда, не в преносен смисъл на думата. Ако ли пък не,ще чакам да приемат комшийте в ЕС, пък тогава ще видим, направих референдум и сред колежките, та може колективно да направим екскурзия по моя маршрут, дано съседите ги скоро приемат .

          И накрая искам да ви попитам като опитен и известен журналист, дали трябваше именно мойте кравешки проблеми да са начело в новините, като и вас – населението, ви управляват говеда, та не виждам как ще се измъкнете от батака, ама ней се...То това е разликата между нас – че нас – говедата ни управляват хора, а вас хората ви ръководят говеда, ама проблема си е ваш, ние през граница, зад граница, все някак се оправяме, та може на суджук или създърма, ама на вашата края се не види.

         

С уважение,

Пенка, кравата от първите

 новини на Р България