nabore.bg

Безплатно

Пенсионерски тефтер: Къде, какво, кога?

  • На базара на книгата в НДК – Наско Сираков ще раздава автографи, много премиери, книги с намалени цени, входът е свободен

 

На продължаващия до 8 юни пралетен базар на книгата в Националния дворец на културата посетителите могат да видят най-новото от книжния пазар у нас. Традиционно книгите ще се продават с големи отстъпки в цените. Базарът се намира в левия полуетаж на НДК. Входът е свободен. Ето заглавията на премиерните книги, както и мястото е времето на тяхното представяне пред публиката:

На 4 юни (сряда)

От 17:00 ч. - Премиера на романа „Понякога ангели“ от Емил Тонев. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 18:00 ч. - Среща с автограф: Сръбският писател Братислав Петрович и романът му "Цариградски друм". Място: щанд № 209.

От 19:00 ч. - Представяне на романа "Ничия" от Христина Панджаридис със специалното участие на поетесата Мирела Иванова. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 19:00 ч. - Радослав Парушев представя новия си роман "Отвътре". Място: Опера кафе, улица "Георги. С. Раковски“ 113.

На 5 юни (четвъртък)

От 13:00 ч. - Автографи от Деян Енев, който ще зарадва своите (по)читатели с автографи върху новата си книга „Малката домашна църква“. Място: щанд № 326.

От 17:00 ч. - Книга с автограф от Теодора Димова. Място: щанд № 331.

От 17:30 ч. - Представяне на книгата „Леон и Луизе”  от швейцарския автор Алекс Капю. Място: Книжарницата на издателство „Атлантис-КЛ” (Bücherstube Atlantis-KL), ул. "Паренсов" 29.

От 18:00 ч. - Премиера на „Басни в сегашно време“ от Марко Ганчев. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 18:00 ч. - Книга с автограф от Иво Сиромахов. Място: щанд № 331.

От 18:30 ч. Боян Биолчев представя "Книга за художника". Място: книжарница „Хеликон Витоша“, бул. "Патриарх Евтимий" 68.

От 19:00 ч. - Представяне на „След Вавилон“ от Джордж Стайнър. Място: ляв полуетаж, НДК.

На 6 юни (петък)

От 17:00 ч. - Представяне на стихосбирката „Нищо тъмно“ и сборника с разкази „Третата жена“ от Федя Филкова. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 17:00 ч. - Автографи от Владимир Зарев. Място: щанд № 326.

От 17:00 ч. - Книга с автограф на Ваня Щерева. Място: щанд № 331.

От 17:00 ч. - Книга с автограф на Богдан Русев. Място: щанд № 328.

От 18:00 ч. - Книга с автограф на Михаил Вешим. Място: щанд № 331.

От 19:00 ч. - Премиера на книгата „Записки по революцията: в България и другаде”, том 1, на Евгений Дайнов. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 10:00 ч. - Година и половина след своя дебют с книгата „В очакване на утре” Стелла Илиева представя втората си книга „42 дни живот”. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 10:00 ч. - Даване на автографи от Маргарита Петкова и Добромир Банев

на съвместните стихосбирки „Абсурдни времена“ и „Абсурдни времена 2“. Място: щанд № 327.

От 11:00 ч. - Представяне на книгата "Имало едно време - залъгалки и гатанки, нови и непознати, любими и незабравими..." от Леда Милева с прекрасните илюстрации на Маглена Константинова. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 11:00 ч. - Автографи от Ивинела Самуилова. Място: щанд № 326.

От 11:00 ч. - Наско Сираков ще раздава автографи по повод излизането на биографичния му роман "Наско Сираков Единакът". Място: щанд № 331.

От 12:00 ч. - Издателство Прес кани родители и деца на открит урок на тема: "Английски език с Disney English" – с участието на Детска вокална група "Смехоранчета". Място: ляв полуетаж, НДК.

От 13:00 до 15:00 ч. – Мостът - благотворително четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина. В четенето ще участват Валентин Дишев, Димитър Кенаров, Ивайло Добрев, Иван Димитров, Иван Теофилов, Иван Цанев, Иван Христов, Илко Димитров, Калоян Игнатовски, Катя Йосифова, Людмила Миндова, Марин Бодаков, Мина Кръстева, Митко Новков, Надежда Московска, Невена Календула, Оля Стоянова, Палми Ранчев, Поли Муканова, Радослав Чичев, Роман Кисьов, Русанка Ляпова, проф. Светлозар Игов, Силвия Чолева, Стефан Иванов, Тома Марков, Яница Радева и Ясен Атанасов. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 13:00 ч. - Книга с автограф: Васил Георгиев и Радослав Парушев. Място: щанд № 331.

От 14:00 ч. - Книга с автограф: Мирела Иванова – книгата "Всички разкази са за теб". Място: щанд 213.

От 14:00 ч. - Книга с автограф: Калин Терзийски. Място: щанд № 331.

От 16:00 ч. - Представяне на "Бялата ни спалня" от Радмила Младенова. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 16:00 ч. - Иво Топалов отново ще дава автографи по повод новия тираж на „Полетът на орела“. Място: щанд № 331.

От 17:00 ч. - Премиера на романа „Събирачът на дневници“ от Леа Коен. Със специалното участие на актрисата Касиел Ноа Ашер. Място: ляв полуетаж, НДК.

От 17:30 ч. - Джаз-четения: Кортасар (I) – за 100 години от рождението на Хулио Кортасар. С участието на: преводачите Румен Стоянов, Стефка Кожухарова, Красимир Тасев, Мария Пачкова, Петър Момчев (саксофон) и Мирян Колев (китара, електронни устройства). Място: щанд № 106.

От 19:00 ч. - Премиера на книгата „Шайка 2 – Сергей, Гоце и другите” на Антон Тодоров. Място: ляв полуетаж, НДК.

 

  • БДЖ за седем месеца спира движението на влаковете между гарите Ябълково и Симеоновград

 

За периода до 13-и декември 2014 г. ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Ябълково и Симеоновград. Причините за това са свързани с изпълнението на дейности по проект "Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград турска/гръцка граница" в железопътния участък Ябълково Симеоновград. Поради извършваните ремонти по железния път няма да се движат два международни влака между Ябълково и Капъкуле, както и 19 пътнически влака между Ябълково и Димитровград, както и между Димитровград и Свиленград. По удължен маршрут ще пътуват 12 влака между Ябълково и Първомай, както и ще бъдат въведени промени в разписанията на петнадесет влака. За осигуряване на транспортно обслужване за клиентите БДЖ осигурява автобуси. Пътниците от всички влакове, които обичайно преминават през участъка на ремонтните дейности, ще се превозват с автобуси между гарите Ябълково и Димитровград, както и между гарите Димитровград и Свиленград. За пътниците от международните влакове за и от Истанбул ще бъде осигурен превоз с автобуси между гарите Ябълково и Капъкуле. За подробна информация пътниците могат да се обръщат към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

 

  • Представяне на книга за православието

 

ще се състои на 5 юни, четвъртък от 18,30 часа в Ателие-книжарницата „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22). Става дума за труда на протоирей д-р Теодор Стойчев "Богословие на просперитета. Православна критика". За книгата ще говорят доц. д-р Димитър Попмаринов, декан на Православния богословски факултет на Великотърновския университет и доц. д-р Стоян Чиликов, свещеник в столичния храм „Св. Георги“, кв. „Дървеница“, преподавател по теология в Пловдивския университет.

 

  • Живописната изложба „Тленните ангели” на Юлия Станкова

 

може да се види до 18 юни в столичната галерия "Астри". Галерията се намира на адрес: София, ул. "Цар Самуил" 34. Художничката представя нови свои картини, подчинени на темата за тленното и непреходното в нашия живот.

 

  • Галерия "Нюанс" с ретроспектива за художника Кольо Карамфилов

 

До 8 юни т.г. в столичната галерия „Нюанс” може да се разгледа изложбата „Графика” на рано отишлия си от този свят художник Кольо Карамфилов (1963-2014). Адресът на галерията е: ул. "Денкоглу" 42. Кольо К. е провокативен и нестандартен не само в художественият си изказ, но и в техниките, с които работи. В изложбата ще видите тринадесет оригинални офорта по „Сонети“ на Шекспир, девет илюстрации по стихосбирката на Елин Рахнев „Канела“,  дванадесет офорта по небеизвесната творба на Омар Хаям – „Рубаят“. Роден е на 7 декември 1963 г. в Пловдив. Завършва сценография в Пловдив през 1982 г. Съвсем млад е приет за член на СБХ и печели няколко награди, които отварят пътя му у нас. От 1983 г. до сега има над 30 самостоятелни изложби и множество групови изяви в България и чужбина.

 

Наборе.бг


От изложбата

От изложбата "Тленните ангели"

Една от графиките на Кольо Карамфилов

Една от графиките на Кольо Карамфилов

Легендата на българския футбол стана герой на роман

Легендата на българския футбол стана герой на роман

Корицата на новото издание на издателство

Корицата на новото издание на издателство "Сиела"