nabore.bg

България

Пенсионерски тефтер: Къде, какво, кога?

  • Как се превозва велосипед във влака?

 

Според правилата на БДЖ превозът на велосипеди е разрешен:

-        в специализираните вагони за превоз на велосипеди, включени в съставите на бързи влакове със задължителна резервация на места: 8611 Слънчев бряг (София Пловдив Бургас) и 8612 Слънчев бряг (Бургас Пловдив София).

-        в специализираните вагони за превоз на велосипеди, включени в съставите на бързи влакове със задължителна резервация на места: 2611 Златни пясъци (София Горна Оряховица Варна) и 2610 Златни пясъци (Варна Горна Оряховица София).

-        във всички бързи и пътнически влакове на платформата (т.е. предверието пред санитарния възел на влака) на последния вагон, в електромотрисните влакове в багажното отделение. При повече пътници с велосипеди, велосипедите се разпределят по платформите на другите вагони.

-        във всички бързи и пътнически влакове, обслужвани с дизелови и електрически мотриси Дезиро на платформата на мотрисите.

За превоза на велосипед пътникът заявява на билетни каси и заплаща 2,00 лв., независимо от километричното разстояние. При констатиране на нетаксуван велосипед, пътникът заплаща във влака сумата от 10,00 лв., независимо от километричното разстояние. Превоз на велосипед като колетна пратка се извършва по определени цени и условия. Справки и информация по обслужване на колетната дейност можете да получите на следните телефони: 0892 254 625; 0892 254 664; 0892 254 645 или на www.parcelsdelivery.com.

 

* Празник „ФамилиАда” организират в столичния район „Нови Искър”

 

На 1 юни, неделя ще се проведе първото издание на най-забавния семеен празник - „ФамилиАда”. Събитието се организира от район „Нови Искър” и цели отбелязването на празника на детето по един нестандартен и уникален за цялото семейство начин. „ФамилиАда” ще се проведе на 1 юни 2014 г. между 10.00 и 13.00 часа в новия парк в квартал „Славовци”, град Нови Искър. Паркът ще е разделен на зони, в които ще се провеждат различни игри и дисциплини от семейната „ФамилиАда”. Ще има и и специалните семейни награди. Във всички учебни заведения от район „Нови Искър” ще бъдат разпространени 2 000 покани. На гърба на всяка покана има място за оцветяване. Всяко дете, което дойде със саморъчно оцветена, изрисувана и надписана покана – получава подарък.

 

* „Надежда за децата” ще весели малчуганите

 

На 1 юни 2014 г., столичният район „Надежда” и Лайънс клуб „София Витоша” организират весел детски празник под надслов „Надежда за децата”. В 10.00 ч. започват забавленията пред ОКИ-Надежда и Търговския център „Надежда маркет ” (в близост до метростанция „Хан Кубрат”). Ще вземат участие Софийски духов оркестър при ОКИ-Искър, вокални и танцови състави от училища и читалища в район „Надежда”, танцов фолклорен състав „Боговица”, Столичен център за работа с деца – „Врабчетата” и Детски духов оркестър, рок група „Екстремум” и др.

   

  • Концерт за 90-годишнината на Булат Окуджава

 

Изпълнителят на китара Милен Тотев ще има свой концерт на 2 юни от 20,00 ч. хотел „Орфей палас” на курорта "Камчия", посветен на руския поет и автор на песни Булат Окуджава. На концерта ще присъстват и ветерани на Отечествената война от Москва.

 

  • Къде да заведем внуците в столицата – на безплатен зоопарк за Деня на детето

 

Софийският зоопарк ще зарадва малчуганите с безплатно посещение по случай Деня на детето - 1 юни, съобщи вестник „Телеграф”. Гостите ще имат възможност да видят най-новите обитатели на клетките. Сред тях са две мъжки двугърби камили - Нерон и Шах, както и женската Мая и нейното бебе. Те вече правят компания на камилата Пешо, която от години живее в София. Отскоро в зоопарка щъкат и красивите антилопи адакс. Трите екземпляра пристигнаха преди няколко месеца. Те са сред най-редките и застрашени от изчезване видове в света.

   

  • Топломерите и водомерите в Бургас ще се отчитат на 31 май

 

Месечното отчитане на топломерите и водомерите в абонатните станции ще се извърши на 31 май т.г., съобщиха за своите клиенти от бургаската фирма "Топлофикация - Бургас" ЕАД. Ето и телефоните за информация: за комплекс “Изгрев” и к-с “Зорница” – 056/ 86 00 96, за комплекс “Славейков” – 056/ 88 03 11, за комплек “Лазур” и за комплек “Бр. Миладинови” – 056/ 81 63 83.

 

* Весел детски празник в столичния район „Изгрев”

 

На 1 юни, неделя, от 11.00 ч. на откритата сцена в градинката зад столичния КАТ Театралната къща „Мариета и Марионета” ще ни потопи отново в шумното веселие на пъстър детски празник. Прразничната програма включва детски пиески, смешни сценки, песни, забавни игри с подаръци и много, много настроение. Доведете внуците непременно!

   

Наборе.бг

 


Изпълнителят на руски песни Милен Тотев

Изпълнителят на руски песни Милен Тотев